קמפוס הנמל בחיפה ייפתח בחודש יולי
ביום חמישי 18.7.2019  בשעה 18:00 יתקיים טקס פתיחה חגיגי של קמפוס הנמל החדש של האוניברסיטה הפתוחה בנוכחות פרופ' מימי איזנשטדט, נשיאת האוניברסיטה הפתוחה, עמית שטרייט, מנכ"ל האוניברסיטה, הרב דב חיון, סגן ראש עיריית חיפה, נציגי המועצה להשכלה גבוהה מל"ג-ות"ת ובהשתתפות חברי הנהלה, מנהלי מרכזי לימוד עובדים וסטודנטים.

לאור גידול במספר הסטודנטים באיזור הצפון, חברה האוניברסיטה הפתוחה לעיריית חיפה ויחד הקימו את מרכז הלימוד השני בעיר, במתחם קמפוס הנמל שנמצא בעיר התחתית. המתחם צמוד לרכבת ישראל, המטרונית ותחבורה ציבורית נוספת ובכך מאפשר לכל תושבי הצפון להגיע וללמוד בקלות ובנוחות, בבניין חדש, בעיצוב אדריכלי משודרג שיתן מענה לסטודנטים וסגל ההוראה, באיזור שוקק חיים ומתפתח.

את התכנון האדריכלי עיצבו י.י.גרנות אדריכלים בע"מ, הקמפוס נמצא ברחוב הנמל 29 במבנה יפהפה לשימור שעליו נבנו 4 קומות נוספות. הקמפוס מתפרס על פני 6 קומות, ובו כיתות לימוד מאובזרות באמצעי למידה מתקדמים ומחשבים, קומת משרדים, מרחבי למידה, ספריה וקפיטריה יפהפיה הנמצאת על גג הבניין ומשקיפה לנמל והים. כמו כן, הקמפוס מונגש לבעלי צרכים מיוחדים.

גישתה הייחודית של האוניברסיטה הפתוחה היא בכך שהיא פותחת דלתותיה בלימודי התואר הראשון לכל דורש, ללא תנאי קבלה, תוך שילוב לימודים ברמה אקדמית גבוהה. שיטות הלמידה המגוונות, החל מהנחיה פנים אל פנים בקבוצות קטנות, דרך לימוד מרחוק באמצעים דיגיטליים ועד ללימוד עצמי, מאפשרות לסטודנטים גמישות מרבית.

בקמפוס הנמל יילמדו תכניות לימוד מגוונות ללימודי תואר ראשון ותואר שני, ממגוון הקורסים ותוכניות הלימודים של האוניברסיטה, ממגוון תחומי הדעת: מדעי הרוח והחברה, מדעי הטבע והחיים, מדעי המחשב ולימודי הנדסה. בנוסף יתקיימו בקמפוס לימודי חוץ הפתוחים לקהל הרחב שמעוניין להעשיר את ידיעותיו וללמוד מקצוע כגון: בית ספר למנהלים תפנית, בית ספר אסכולות , בית ספר דיפלומה לעיצוב פנים, בית ספר דיאלוג ללימוד שפות, ופעילות תרבות והעשרה.

בקמפוס הראשון שלנו בחיפה, קמפוס בית בירם, שנמצא בבית הספר הריאלי, לומדים כיום מעל ל- 4,000 סטודנטים, במגוון תכניות ללימוד תואר ראשון ותואר שני. בין התכניות: תואר ראשון בניהול, תואר ראשון במדעי המחשב מסלול התמחות באבטחת המרחב המקוון (אבטחת סייבר), הנדסת תעשיה וניהול, חשבונאות, פסיכולוגיה, מדעי החיים, ומגוון תכניות מדעי החברה ורוח וכן תכנית "אקדמיה בתיכון" שבה  לומדים תלמידי תיכון מצטיינים לימודי תואר ראשון, ובית הספר לשלטון מקומי המעניק תואר ראשון בחברה ורוח עם דיפלומה בשלטון מקומי ומיועד לעובדי עיריות ומועצות מקומיות.