עמיתת כבוד פרופ' רות בן ישראל
פרופ' רות בן-ישראל, כלת פרס ישראל לחקר המשפט, שנפטרה בשבוע שעבר, הייתה פרופסור למשפטים באוניברסיטת תל אביב ודיקאנית הפקולטה למשפטים בשנים 1990–1991. היא כתבה חמישה ספרי לימוד בהוצאת האוניברסיטה הפתוחה, שנלמדו במחלקה לניהול וכלכלה:
דיני עבודה בישראל, האוניברסיטה הפתוחה, 1989.
שוויון הזדמנויות ואיסור אפליה בעבודה, האוניברסיטה הפתוחה, 1998.
דיני עבודה, האוניברסיטה הפתוחה, 2002.
שביתה והשבתה בראי הדמוקרטיה, האוניברסיטה הפתוחה, 2003.
ביטחון סוציאלי, האוניברסיטה הפתוחה, 2007.

בשנת 2005  העניקה האוניברסיטה הפתוחה  לפרופ' בן ישראל תואר עמיתת כבוד. רצ"ב הנימוקים לבחירתה במגילה שהוענקה בטקס:
"לאות הוקרה על עבודתה המדעית הענפה בתחומי דיני העבודה, הביטחון הסוציאלי, השוויון החברתי ומעמד האישה...כלת פרס ישראל בחקר המשפט...חוקרת מובילה בתחומיה ופרסמה עשרות ספרים ומאמרים...בעמידה דורות רבים של תלמידים וכיהנה כדיקן. כמו כן היא מרצה אורחת וחוקרת במוסדות אקדמיים יוקרתיים...בהם אוניברסיטת ניו-יורק... לאות הערכה על פעילות ציבורית התנדבותית מתוך השקפת עולם של צדק חברתי...במשך שנים יועצת לחקיקת עבודה לוועדת העבודה והרווחה של הכנסת וגילתה מעורבות עמוקה בחקיקה של כמה חוקים חשובים ובהם חוק שכר מינימום וחוק שיוויון הזדמנויות בעבודה...שימשה יו"ר הוועדה הממשלתית לבחינת תפקודן ושילובן של נשים בשירות הציבורי...ולאות הוקרה על תרומה מיוחדת לאוניברסיטה הפתוחה".

בסתיו 2007 העיתונאי גד ליאור קיים ראיון עם פרופ' בן ישראל שפורסם במגזין למנהלים של האוניברסיטה הפתוחה על יצירות האמנות שלה:

ד״ר מיכל הורוביץ, מרכזת הקורסים שוויון הזדמנויות בעבודה ודיני עבודה ומשפט עבודה במחלקה לניהול וכלכלה באוניברסיטה הפתוחה כתבה לזכרה:
הכרתי את פרופ' בן ישראל לפני מעל עשרים שנה במהלך לימודי משפטים באוניברסיטת תל אביב. כבר אז פרופ' בן ישראל נחשבה מרצה מעניינת, פורצת דרך ולא שגרתית ובעלת ידע נרחב בדיני עבודה.
בעקבות זאת ביקשתי לכתוב את התזה של התואר השני ושל הדוקטורט בהדרכתה ופרופ' בן ישראל נענתה לכך, לשמחתי הרבה.
בהמשך פרופ' בן ישראל בקשה ממני להתמנות למרכזת הוראה בקורסים שוויון הזדמנויות ודיני עבודה, מתוך דאגה שהקורס יילמד כראוי ושהתכנים שלו יועברו לסטודנטים בהתאם לעקרונות שבהם פרופ' בן ישראל מאמינה- סוציאליזם והגנה על עובדים ועל הקבוצות החלשות בחברה.
במהלך עבודתנו המשותפת נוכחתי לדעת כי פרופ' בן ישראל לא רק אישיות בעלת שם בינלאומי בדיני עבודה אלא שמדובר באשה טובת לב, חביבה, תמיד מוכנה להיחלץ לעזרת הסובבים אותה, מלאת סבלנות וחרוצה.
מידי יום במשך שנים, פרופ' בן ישראל הייתה מגיעה למשרדה באוניברסיטת תל אביב בשעת בוקר מוקדמת, לפני השעה 8, יושבת לעבוד ולכתוב מאמרים וספרים עד שעות אחה"צ המאוחרות.
ספרי הקורס שוויון הזדמנויות שאותם כתבה היו הספרים הראשונים שנכתבו בארץ בנוגע לסוגיות בשוויון הזדמנויות בעבודה והם מהווים ספרים מנחים בנושא.
את פרס ישראל בדיני עבודה קבלה פרופ' בן ישראל בהתבסס בעיקר על הספרים שהוציאה בהוצאת האוניברסיטה הפתוחה בדיני עבודה, בשוויון הזדמנויות בעבודה, בשביתה והשבתה בראי הדמוקרטיה ובביטחון סוציאלי.
פרופ' בן ישראל הינה ברוכת כשרונות. פיתחה קריירות נוספות לאחר שפרשה מהקריירה המשפטית לפני כ 15 שנה. פרופ' בן ישראל החלה לרקוד בקבוצה של נשים מבוגרות ואף השתתפה במופע שהן העלו ובו צפיתי במרכז סוזן דלאל.
בנוסף, למדה גרפיקה ממוחשבת והוציאה ספר ובו איורים של סיפורי התנ"ך.
לא זו אף זו, בשנים 2009-2012 פרופ' בן ישראל כיהנה בתור יו"ר מועצת המוזיאונים והיתה גאה בכך מאד.
יהי זכרה ברוך.