אומרים לא לאלימות נגד נשים
מאפשרת לעובדיה לשבות
במחאה על האלימות הגוברת כנגד נשים
ביום שלישי הקרוב 4.12

פרופ' מימי איזנדשטדט, נשיאת האוניברסיטה הפתוחה, הנהלת האוניברסיטה, יחד עם ועד הסגל הבכיר וועד הסגל המנהלי החליטו לאפשר לעובדים, המעוניינים להביע הזדהות  עם יוזמת הנשים  "אני אישה אני שובתת" , לשבות ביום שלישי הקרוב 4/12/18, במחאה על האלימות הגוברת כנגד נשים.

בכך מצטרפת האוניברסיטה הפתוחה לעשרות עיריות, מועצות מקומיות, ארגונים וחברות עסקיות שמאפשרים לעובדיהם להשתתף  בשביתת מחאה על אי הטיפול בתופעת אלימות נגד נשים.

באוניברסיטה הפתוחה לומדות  57% נשים, מתוך 47,000 סטודנטים, והיא האוניברסיטה הגדולה ביותר בישראל ויחד עם זאת החברתית והנגישה ביותר לכל שכבות החברה. האוניברסיטה הפתוחה חרטה על דיגלה חתירה לשיוויון ולצדק ומאמינה כי זכותה של כל אישה להרגיש מוגנת בסביבתה, לחיות את חייה, על פי צו מצפונה מבלי לפחד כלל. אלימות כלפי נשים היא בעיה חברתית חמורה וזקוקה לטיפול מערכתי ומקצועי בחשיבות לאומית.