עמוד בית של האוניברסיטה הפתוחה

היחידה לקידום עובדי הוראה

פקס: 09-7780635
טלפון: 09-7781512

55986 - תזונה ואיכות חיים

התוכנית תתמקד בקשר בין גוף לנפש ובתזונה מקדמת בריאות לאורך מעגל החיים. יוצגו בה סוגיות משמעותיות, כמו גורמי סיכון למחלות כרוניות, ויטמינים ומינרלים חשובים, עודף משקל והשמנה, איך קובעים משקל רצוי, טיפולים ותרופות, ספורט, תוויות מזון, צמחונות וטבעונות ומוצרי חלב, הפרעות אכילה, גורמי סיכון וסימני אזהרה ועוד.

בין נושאי הלימוד:
  • תזונה נכונה בגילים שונים - מילדות לבגרות
  • מיתוסים וטעויות נפוצות בהרכבת תפריט בריא ודיאטות במעגלי החיים
  • הפרעות אכילה והתמכרויות אצל ילדים, אצל מתבגרים ואצל בוגרים
  • הקשר בין מזון, עייפות כרונית, לחץ וחרדה
  • מחלות תזונתיות וגנטיקה
  • ויטמינים ותוספי מזון - "יותר זה פחות"
  • חקלאות אורגנית ואוכל בריא - רפואה בשלל צבעים
  • פיתוח מודעות לחינוך לבריאות במסגרות הוראה שונות

היקף התכנית ומועדה
60 שעות אקדמיות (2 ש"ש). מתוכן 15 שעות בלמידה פנים אל פנים ב-3 מפגשים ו-45 שעות בלמידה מקוונת באמצעות אתר התכנית. המפגשים פנים אל פנים יתקיימו בימי שלישי, בשעות 20:00-16:00, בתאריכים: 10 בדצמבר 2019, 7 בינואר 2020 , 11 בפברואר 2020, בקמפוס האוניברסיטה הפתוחה, תל אביב.



יצירת קשר
למידע נוסף נא מלא/י פרטיך
ונחזור אליך: