ד"ר אורן שלמה

ד"ר אורן שלמה הוא חבר סגל במחלקה לסוציולוגיה, מדע המדינה ותקשורת באוניברסיטה הפתוחה. ד"ר שלמה חוקר בתחומי הגיאוגרפיה הפוליטית והפוליטיקה הסביבתית בהקשרם האורבני ובסביבות המתאפיינות בסכסוכים חברתיים ופוליטיים. מחקר הדוקטורט של ד"ר שלמה בחן שינויים בהסדרי הניהול והשליטה בתשתיות ושירותים עירוניים במזרח ירושלים. המחקר הושלם ב-2016 באוניברסיטת בן גוריון וזכה בפרס עבודת הדוקטורט הטובה לשנת 2016 מטעם האגודה הישראלית למדע המדינה. לאחר סיום הדוקטורט זכה ד"ר שלמה במלגת פולברייט והמשיך את מחקרו באוניברסיטת הרווארד. ד"ר שלמה שימש עמית פוסט-דוקטורט בבית הספר לקיימות באוניברסיטת רייכמן, ושם השתלב במחקר על מדיניות סביבתית וניהול תשתיות במטרופולין תל אביב. כמו כן, היה עמית פוסט-דוקטורט במרכז מינרבה לשלטון החוק במצבי קיצון בשנים 2020-2019. ד"ר שלמה הוא עורך שותף של הספר ערי המחר: תכנון, צדק וקיימות היום בהוצאת הקיבוץ המאוחד (2014).