חדש על המדף

יולי 2025

 פוליטיקה של הכחשה : היסטוריה ישראלית של שמאל מזרחי

פוליטיקה של הכחשה : היסטוריה ישראלית של שמאל מזרחי

מאיר עמור 

מתקפת הרצח של החמאס ב־7 באוקטובר 2023 נענתה במלחמת נקמה על ידי מדינת ישראל. הרצח והנקמה קשורים בעבותות לפוליטיקה של הכחשה, בשני הצדדים. בחברה הישראלית מכחישים את קיומו של עם פלסטיני ואת העימות האתנו־מעמדי בין אשכנזיות ומזרחיות. פוליטיקת הכחשה זו מעצבת את היחסים עם הפלסטיניות ומעמיקה את העימות בין מזרחיות ואשכנזיות. ספר זה דן, ברובו, במורכבות היחסים שבין הגמוניה חברתית, עימות אתנו־מעמדי ועמדותיהם הפוליטיות של אלה הנקראים מזרחים ואשכנזים בישראל.
נכון להיום (2024), חלק משמעותי מכוחו האלקטורלי של מחנה הימין היהודי־ישראלי בא מתמיכתם הקבועה יחסית של מזרחים רבים. ראשי ערים בעוטף ישראל ונציגיהם במרכז השלטון המקומי, יושבי ראש של ועדי עובדים ופעילים מרכזיים בהסתדרות החדשה, וכן אלפי רבנים במשרות ובתפקידים דתיים בישראל, מזוהים ומזדהים עם מחנה הימין.   
לעומת הצלחה אלקטורלית זו, לאורך שנים נכשלו ניסיונות של שמאל מזרחי להנהיג תנועה פוליטית מזרחית ואזרחית. מהן הנסיבות ההיסטוריות שלאורן ניתן לבחון את כישלונו האלקטורלי של שמאל מזרחי? שאלה זו הופכת לחיונית לנוכח בחירותיהם הפוליטיות העכשוויות של מזרחים רבים.
נושאים ושאלות אלה נידונים באנתולוגיית המאמרים שכתב מאיר עמור, סוציולוג וחוקר של החברה הישראלית הכותב מזה כ־40 שנה על החוויה הישראלית של שמאל מזרחי. ספרו הקודם, הארות מהצל: ביקורת הפריבילגיה האשכנזית, פורסם ב־2013.

התקווה היא לא כובע עם נוצות

 עשירים חכמים מאושרים : כך מצליחים המשקיעים הגדולים בעולם

עשירים חכמים מאושרים : כך מצליחים המשקיעים הגדולים בעולם

ויליאם גרין

חכמים, מאושרים מאת העיתונאי הפיננסי הידוע ויליאם גרין, מבוסס על מאות שעות של ראיונות בלעדיים עם משקיעי־העל המובילים בעולם. הספר חושף תובנות מפתח על בניית עושר, ומראה כיצד תובנות אלה יכולות לשמש גם כלי לשיפור החיים עצמם. משקיעים מיליארדרים –  אנחנו נוטים להתייחס אליהם במעין הערצה מהולה בחשד. אין ספק כי יש בהם גאונות כלשהי, אך האם כישוריהם ניתנים להעברה? והאם יש להם מה ללמד אותנו מעבר לעשיית כסף? גרין מלווה את הקוראים במסע בן 25 שנה של ראיונות עם טובי המשקיעים בעולם, ומגלה שכישוריהם נוגעים לתחומים רבים ומגוונים. המשקיעים המצליחים ביותר הם בעלי דעות עצמאיות, הנוטים להטיל ספק בחוכמה המקובלת. הם פועלים מתוך מחשבה רציונלית, מחמירה ואובייקטיבית, וממקסמים את סיכוייהם להצליח בטווח הארוך תוך מזעור הסיכון לכישלון. הספר חושף כיצד הם מצליחים לחשוב אחרת, לקבל החלטות מושכלות, להעריך סיכונים ולהימנע מטעויות יקרות, תוך בניית חוסן נפשי וניצול של אי־ודאות לתועלתם. גרין מציג את חייהם של יותר מ־40 משקיעי־על ומבקר אותם במשרדיהם, בבתיהם ובמקומות הפולחן שלהם, במטרה לשתף את התובנות העמוקות שלהם. בין הדמויות הבולטות בספר: •  סר ג'ון טמפלטון –  מייסד קרן טמפלטון להשקעות גלובליות. •  צ'רלי מאנגר –  סגנו של וורן באפט, שותף בחברת ההשקעות ברקשייר התאווי. •  ג'ק בוגל –  מייסד קרן Vanguard  וחלוץ קרנות הסל. •  אד תורפ –  מתמטיקאי ומחבר הספר Beat the Dealer –  נחשב לאבי תורת ההשקעות הכמותיות.• מוהניש פבראי –  משקיע ומנהל קרן השקעות.• ג'ואל גרינבלט –  מייסד Gotham Capital  ומחבר הספר הקטן שמכה את השוק בגדול (בעברית בהוצאת מטר). •  הווארד מרקס –  מייסד קרן Oaktree Capital. •  פיטר לינץ' –  מנהל לשעבר של קרן פידליטי מגלן, בעל פילוסופיית "תשקיע  במה שאתה מכיר". בספר מרתק זה, גרין משתף את הקוראים בחוכמתם של המשקיעים הגדולים ומספק תובנות שיכולות להעשיר אתכם –  לא רק כספית, אלא גם בחיים האישיים." --  מאתר עברית.

עשירים חכמים מאושרים : כך מצליחים המשקיעים הגדולים בעולם

 להיות בודהיסאטווה: מדריך למעשה החמלה. לחיות את דרך הבודהיסאטווה בעולם המודרני

להיות בודהיסאטווה: מדריך למעשה החמלה. לחיות את דרך הבודהיסאטווה בעולם המודרני

פמה צ'ודרון

"דרך הבּוֹדהיסאטווה" (בּוֹדהִיצָ’ארְיָאוָטָרה), פואמה המחזיקה כ-770 בתי שיר שנכתבה במאה ה־8 על ידי שנטידווה (Shantideva), נזיר מצפון הודו. הפואמה נחשבת ברבים לטקסט החמלה המכונן של זרם המָהָאיָאנָה, הבודהיזם הטיבטי. הפואמה נכתבה בסנסקריט ותורגמה לטיבטית במאה ה־12. טקסט זה בעל חשיבות עליונה לכל המתעניין בבודהיזם טיבטי בפרט, ובבודהיזם בכלל. "דרך הבודהיסאטווה" נכתבה כניתוח אנליטי נוקב של מצבי אנוכיות וזולתנות, וכמדריך אישי המכוון להתעוררות התודעה ולטיפוח הוויה של אהבה, חמלה, נדיבות וסבלנות. הפואמה מעוררת מצבי תודעה חיוביים וייחודיים, שמסיטים אותנו מסבל ומאבק חסרי תכלית לשמחה ושלווה, ובאופן הדרגתי חושפת אותנו למלוא ההדר של זרם המָהָאיָאנָה. מאז כתיבתה ועד היום משמשת הפואמה כבסיס ללימוד, להרהור ולמדיטציה על ידי דורות רבים של מתרגלים. התרגום מנגיש את היופי הפואטי של המקור, שומר על המשמעויות הרוחניות במלואן, ומציג את החוכמה הבלתי נתפסת של שנטידווה בעברית בת זמננו. --‏ כריכה אחורית

להיות בודהיסאטווה: מדריך למעשה החמלה. לחיות את דרך הבודהיסאטווה בעולם המודרני