המעבדה לכימיה סופראמולקולרית ולחומרים מתקדמים

פרופ' עופר ריעני

קבוצת המחקר של פרופ' עפר ריעני כוללת חוקרים פוסט-דוקטורנטים המגיעים מחו"ל לתקופות של 4-2 שנים כדי לצבור ניסיון במחקר עצמאי וכחלק מהכשרתם לקראת קריירה אקדמית או תעשייתית. הקבוצה מתארחת במעבדות המחקר של פרופ' אהוד קינן מהפקולטה לכימיה בטכניון, ושל פרופ' גבריאל למקוף מהמחלקה לכימיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב בהן מתקיים שיתוף פעולה מחקרי שונה.


בטכניון, אנחנו חוקרים מערכות סופרה-מולקולריות המבוססות על השלד הבמבוסורילי (Bambusurils) ואת תכונות הקישור הייחודיות של המערכות בנוכחות אניונים. בין היתר הצלחנו להראות שהמרת הֶטֶרואטום מסוג חמצן להֶטֶרואטום גופרתי או חנקני מובילה לשינוי משמעותי בתכונות הקישור שלהן, וכתוצאה מכך להפיכתן ממולקולות קושרות אניון למולקולות נושאות אניונים בעלי עניין פיזיולוגי (anion transporters) שיכולות לחצות תווך ממברנלי או מתנהגות כתעלות אניון סינתטיות.

הפעילות המחקרית מתקיימת במעבדה של פרופ' אהוד קינן מהפקולטה לכימיה בטכניון – מכון טכנולוגי לישראל.


באוניברסיטת בן-גוריון, המחקר מתמקד בשני ערוצים שונים, האחד בתחום הפולימרים והשני בתחום פיתוח מתודולוגיות סינתטיות ברי-קיימא. בתחום הפולימרים מנצלים תגובות מטתזה של אולפינים ליצירת פולימרים פונקציונליים, להדפסות תלת-מימד, לשיפור התכונות הפולימריות במצבי קיצון, ופיתוח קליזטורים מבוססי-רותניום להפעלה באמצעות אור. בתחום המתודולוגיות הסינתטיות, אנו מתמקדים בפיתוח תגובות כימיות המבוססות על מקורות אנרגיה חלופיות (אור) או שימוש בחומרי גלם שמקורם בתחליפי נפט (כהלים) כדי לפתח תהליכים ברי-קיימא. במסגרת זו, פיתחנו תגובת הלוגנציה של כהל אשר יכולה לשמש כתחליף ידידותי וחסכוני לתהליכי הלוגנציה הקיימים בתעשייה הפטרוכימית.

הפעילות המחקרית מתקיימת במעבדה של פרופ' גבריאל למקוף מהמחלקה לכימיה בפקולטה למדעי הטבע באוניברסיטת בן-גוריון של הנגב.

ליצירת קשר: [email protected]

למעלה: הדפסה תלת מימד של פולימר מהמונומר DCPD-OPr
למטה: שימוש באורכי-גל שונים להכנת תוצרים שונים מאותו חומר גלם

תנועת יוני כלוריד מתוך מיצלה בנוכחות אניונים אחרים. סלקטיביות גבוהה נצפתה בנוכחות יוני סולפאט וקרבונאט.

 

שימוש בבמבוסוריל כמתאם סלקטיבי של יוני כלוריד בתוך חלבון המורכב משבע תת-יחידות של אלפא-המוליזין