ד"ר פז בנימיני בכתב העת Science
ברכות חמות לד"ר פז בנימיני ממרכז המחקר באסטרופיסיקה באוניברסיטה הפתוחה
 Astrophysics Research Center of the Open University (ARCO) לרגל מאמרו בכתב העת האקדמי הנחשב Science!

המאמר פורץ הדרך עוסק בהיפוך שדה מגנטי בסביבת מקור התפרצויות קרינת רדיו מהירות, והגילוי בו מהווה מדרגה חשובה בדרך לפיענוח זהות המקורות של התפרצויות קרינת רדיו מהירות.

קראו את המאמר המלא >> https://www.science.org/journal/science

התפרצויות קרינת רדיו מהירות (FRBs), הן התפרצויות עוצמתיות של קרינת רדיו המגיעות ממקורות לא ידועים בגלקסיות רחוקות. קיטוב הקרינה הנמדדת מלמד שמקור ההתפרצויות בסביבה עם שדה מגנטי חזק. מחלק מן המקורות הידועים נמדדו מספר רב של התפרצויות. המחקר החדש מציג תצפיות של אחד המקורות האלו, FRB20190520B, שנערכו לאורך שבעה עשר חודשים. התצפיות מראות כי גודל הידוע בתור ״מדד הסיבוב״ של הקרינה (שנקבע ע״י עוצמת השדה המגנטי ומספר החלקיקים שדרכם עוברת הקרינה בדרכה מהמקור) הוא גבוה במיוחד, ושכיוונו מתהפך בין מדידות שונות. באורכי גל גבוהים, הקרינה מאותו המקור, היא בעלת קיטוב נמוך ונמשכת זמן ארוך יותר ביחס לקרינה הנמדדת באורכי גל נמוכים יותר. התוצאות מאששות מחקר קודם של ד״ר בנימיני ושותפיו שהראו כי ניתן לצפות למדידות מסוג זה במצב בו הקרינה עוברת דרך איזור טורבולנטי עם שדה מגנטי חזק בדרכה מהמקור אלינו. במקרה של FRB 20190520B האיזור הטורבולנטי צריך להימצא בסביבה הקרובה של מקור הקרינה. הגילוי מהווה מדרגה חשובה בדרך לפיענוח זהות המקורות של התפרצויות קרינת רדיו מהירות.