המחקר הוא אחד משלושת תחומי העשייה המרכזיים המאפיינים את האוניברסיטה הפתוחה, לצד פיתוח קורסים והוראה.
חברות וחברי הסגל האקדמי של האוניברסיטה הפתוחה עוסקות.ים בנושאי מחקר רבים ומגוונים, המייצגים את תחומי הדעת השונים: מדעי הרוח, מדעי החברה, מדעי הטבע והחיים, מדעים מדויקים והנדסה.

רשות המחקר היא פלטפורמה המשמשת הן לקידום המחקר ולשמירה על רמה אקדמית גבוהה של האוניברסיטה, והן להתפתחות חברות וחברי הסגל האקדמי ולקידומן.ם האישי. הרשות מעודדת את המחקר ומנגישה לחוקרות ולחוקרים באוניברסיטה את התשתית המתאימה ואת מרב הכלים, במטרה לאפשר להן.ם לעסוק בפעילות מחקרית, להגיש הצעות מחקר לגופים מממנים תחרותיים ואחרים, ובעיקר – לפרסם מאמרים בכתבי עת ובספרים. רשות המחקר מקדמת את הפעילות המחקרית של החוקרות והחוקרים באוניברסיטה הפתוחה גם על-ידי תמיכה ישירה, באמצעות קרן פנימית המממנת מענקי מחקר, מלגות לתלמידות ולתלמידי מחקר ונסיעות להצגה של תוצאות מחקר בכנסים מדעיים. הרשות אחראית לקיים מעקב כספי ומנהלי אחר הצעות המחקר שהוגשו באמצעותה וזכו למימון, ומנהלת את תקציבי המחקר המאושרים.

רשות המחקר מטפלת בצורכי החוקרות והחוקרים בכל הנוגע לתשתיות פיזיות (מעבדות, מחשבים) ולכח האדם הנדרש לביצוע המחקרים (תלמידי.ות מחקר ועוזרי.ות מחקר). כמו כן, עוסקת הרשות בגיבוש הסכמים עם מוסדות אקדמיים אחרים, כדי לקדם שיתופי פעולה בין חוקרות וחוקרים באוניברסיטה הפתוחה לבין עמיתות ועמיתים במוסדות אלה.

רשות המחקר באוניברסיטה הפתוחה כפופה לדיקן המחקר, אשר קובע ומתווה את מדיניות המחקר של האוניברסיטה.
ליד רשות המחקר פועלת ועדת היגוי, המורכבת מחמישה חברי.ות סגל אקדמי בכיר בתחומי דעת שונים, ובראשה דיקן המחקר.

פתח הכל

מבנה ארגוני