גוגל בחרה בטריידמרקר של גל אורן בתחרות בינה מלאכותית לטובת הכלל
ברכות לגל אורן, דוקטורנט, בוגר תואר שני במחלקה למדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה, שהפרויקט שלו טרייד-מארקר נבחר ע"י גוגל כאחד הפרויקטים המובילים השנה בתחום הבינה המלאכותית לטובת הכלל.
טריידמרקר (TradeMarker) הוא כלי חדשני, זוהי אפליקציה מבוססת אלגוריתם למידה חישובית, שמזהה ומדגישה באמצעות טכנולוגיות זיהוי תמונה חדשניות דמיון בין סימן מסחרי נתון ובין מאגר סימנים מסחריים קיים. האפליקציה מייעלת את עבודתם של בוחני סימני המסחר במשרד הפטנטים, ובכך מקצרת את זמני ההמתנה לתוצאות הבדיקה.

גל ביצע את הפרויקט עם שני סטודנטים נוספים, מתן רוסנובסקי ועידן מוסרי כחלק מתוכנית "סטודנטים חושבים חדשנות" המשותפת לגוגל, אונ' בן-גוריון ומשרד המשפטים הישראלי.
בנוסף, יציג את הפרויקט בכנס "יישום מדיניות בעידן הביג דאטה" שייערך בכנסת.
כעת גל הוא דוקטורנט באונ' בן-גוריון בקבוצת מחקר משותפת עם האוניברסיטה הפתוחה.
פרטים נוספים על הפרויקט אפשר לקרוא כאן:

בתמונה מצולמים מימין: מתן רוסנובסקי, גל אורן, מנכ"לית משרד המשפטים אמי פלמור, סמנכ"ל מדיניות ואסטרטגיה אלדד קנטי ועידן מוסרי.

התמונה באדיבות משרד המשפטים.