"לגעת בכוכבים"

השבוע, נערך בקמפוס האוניברסיטה הפתוחה ברעננה מפגש מקוון בוידאו קונפרנס "לגעת בכוכבים".
במפגש, הנערך ביוזמת הסוכנות היהודית, השתתפו תלמידי חט"ב מנתניה עם תלמידי בי"ס בסינסינטי בארה"ב (ערים תאומות).
ל"געת בכוכבים" היא תכנית לימוד משותפת, שמריצה הסוכנות היהודית, המיועדת לבני ובנות מצווה מנתניה ומסינסינטי.
לאורך השנה לומדים התלמידים את הספר "לגעת בכוכבים" ולקראת יום השואה הם מקימים מפגש משותף באמצעות מערכת הוידאו קונפרנס שלנו.
המפגש יעסוק בסיפורו של ספר התורה הקטן, שאילן רמון לקח עמו לחלל בינואר 2003, כסמל להישרדותו של העם היהודי בשואה ולתקומתו בישראל. הספר היה שייך למדען החלל יואכים יוסף (יוֹיָה) ז"ל, אשר קיבל אותו, בעודו ילד, מידיו של הרב שמעון דסברג מהולנד בטקס בר-המצווה שלו שנחגג בהיחבא במחנה ברגן בלזן. בתום הטקס ביקש הרב מהילד לשמור על הספר, ואם יינצל - לספר את הסיפור. יואכים אכן ניצל, ועלה עם משפחתו לישראל. הרב דסברג מת במחנה כמה חודשים לפני השחרור.
המפגש מתקיים זו השנה העשירית.