הידעת?

המפגשים המקוונים פופולריים בעיקר בקרב סטודנטים שמשלבים את לימודיהם עם עבודה, לסטודנטים שמתגוררים בחו"ל או כאלה שמעדיפים ללמוד מהבית.

בסמסטר 2017א הוצעו למעלה מ - 320 קורסים במתכונת של הנחיה מקוונת, 76% מהם באמצעות מערכת זום והשאר באמצעות מערכת אופק. סה"כ נספרו 3150 מפגשים, שכללו יחד 7860 שעות שידור, עם 11,750 הרשמות סטודנטים לקבוצות הללו.

מהם מפגשי הנחיה מקוונים?

כחלק מהשקפת העולם של האוניברסיטה הפתוחה, שיטת הלימוד אינה תלויה במגבלות של מקום וזמן. האוניברסיטה מציעה לסטודנטים מספר דרכים וכלים ללמידה, ואינה מחייבת אותם להגיע לכיתות לימוד פרונטליות.

מפגשי הנחיה מקוונים (online) הם מפגשי הנחיה המשודרים בזמן אמת, באמצעות מערכות טכנולוגיות חדשניות, המאפשרות לסטודנטים להתחבר לשיעור דרך מחשב, טאבלט או טלפון חכם. המערכות מבוססות על וידאו וכך הסטודנטים רואים ושומעים את המנחה, צופים בחומרי עזר שהוא (או היא) מדגימים (מצגות, תמונות, סרטוני וידאו וכד')  ומקיימים תקשורת עם המנחה וסטודנטים אחרים באמצעות צ'אט (מערכת אופק) או באמצעות וידאו וקול (מערכת זום).

מדי סמסטר מוצעים בקורסים רבים מפגשי הנחיה מקוונים כחלופה או כתוספת למפגשי הנחיה פנים-אל-פנים.

כבר בהרשמה לקורס, הסטודנטים יכולים לבחור בין מסלול של הנחיה מקוונת - כלומר להשתתף במפגשים מקוונים מרחוק, או לבחור במסלול של הנחיה פרונטלית - כלומר להגיע למרכז לימוד ולהשתתף במפגשים פנים-אל-פנים.

הגישה למפגשים המקוונים היא דרך אתר הקורס ופתוחה רק לסטודנטים שנרשמו להנחיה מקוונת. מרבית המפגשים המקוונים מוקלטים וזמינים באתרי הקורסים עבור אלו המעוניינים לצפות בהם שוב או עבור אלו שלא השתתפו במפגש המקוון. לרוב, ההקלטות פתוחות בפני כלל הסטודנטים בקורס, גם אלו שנרשמו לקבוצות לימוד פנים-אל-פנים.