פרופ' אבינעם אדם ז"ל

1924 - 2008

פרופ' אבינעם אדם ז"ל היה מבכירי החוקרים בגנטיקה בישראל, מראשוני חברי הסגל באוניברסיטה הפתוחה, ממעצבי דרכיה של האו"פ, שליחותה ואיכותה האקדמית.

אבינעם היה חלוץ בחקר הגנטיקה של לקויות ומחלות בישראלים בני עדות שונות; בשנת 1965 ייסד את הקליניקה לייעוץ גנטי בבית החולים בתל-השומר; כמו כן חקר היבטים גנטיים של עיוורון צבעים באוכלוסיות בני אדם על-פני רוב הגלובוס: מחקריו אלה נשענו על בדיקות-שדה שערך במסעותיו בארבע יבשות, מצויד במכשירי מדידה ניידים, ופורסמו בעשרות מאמרים מדעיים. הוא היה הפרופסור הראשון באוניברסיטה הפתוחה, יזם ופיתח את תכנית הלימודים הראשונה לתואר בוגר במדעי החיים והיה פורץ דרך בפיתוח טקסטים להוראה מרחוק; חיבר יחידות לימוד רבות בקורסים בביולוגיה על ענפיה המגוונים; החותם שהותיר בחיבוריו אלה ניכר בסגנונו הייחודי והקולח, בשאלותיו המעוררות מחשבה, ובאירוניה וההומור הדקים השזורים באלה.

– איש מדע ורוח, אמן השפה העברית, נעים הליכות וחומק מן הכבוד, אוהב אמת.

יהי זכרו ברוך

תפקיד: איש סגל בכיר במחלקה למדעי הטבע והחיים