ד"ר נעמי חנס ז"ל 1938 – 2009

פרטים / ד"ר נעמי חנס ז"ל

נעמי ז"ל היא בעלת תואר ראשון בספרות עברית ותרבות צרפת מהאוניברסיטה העברית בירושלים, תואר שני בספרות עברית (בהדרכת פרופ' שמעון הלקין) ותואר שלישי מהאוניברסיטה העברית בהנחיית פרופ' גרשון שקד. במשך השנים לימדה כמרצה מן החוץ באוניברסיטת תל אביב, בסמינר בית ברל, במכללת אורנים, במכללת לוינסקי ובמכללת גורדון והנחתה תלמידים רבים. בין השנים 1964 ל- 1993 לימדה ספרות עברית ולשון בבית הספר התיכון עירוני ה' בחיפה. כתבה את הספר פני סופרים במראה - המספר כסופר - ספרות וסופרים מודעים לעצמם ברומן העברי, בהוצאת הקיבוץ המאוחד (2003).

יהי זכרה ברוך

חברים / דברי חברים לעבודה:

נעמי חנס עבדה במחלקה כמנחה, מרכזת הוראה ומדריכה בכתיבת עבודות סמינריוניות בתחום הספרות העברית והכללית. בכל מה שעשתה גילתה נעמי אחריות, מסירות, ידענות ויסודיות. נעמי היתה מנחה יוצאת מהכלל, מעניינת ומעודכנת ועם כל זאת צנועה באופן יוצא דופן. נעמי היתה תמיד נעימה וניחנה ביחסי אנוש מצוינים. תמיד היתה מוכנה לעזור ולקבל על עצמה כל מטלה שנתבקשה. אין ספק שאבדנו קולגה מהטובות ביותר שיש.

יהי זכרה ברוך

תקופת העסקה באו"פ: