זאב סוקר ז"ל 1954 – 2009

פרטים / זאב סוקר (זבה) ז"ל

חבר סגל ההוראה במחלקה לסוציולוגיה, מדע המדינה ותקשורת.
נולד: 14/10/1954 .
נפטר: 10/11/2009 - על שולחן עבודתו באו"פ, דקות ספורות לפני שעמד לצאת וללמד שיעור במערכת "אופק" (להוראה מרחוק).
למד באוניברסיטת תל-אביב לתואר ראשון בסוציולוגיה, ולתואר שני באנתרופולוגיה חברתית. עבודת המ.א. שלו, שכתב בהדרכתו של פרופ' עמנואל מרקס, עסקה בהשפעת המבנה הארגוני והמוסדי של מוסד חינוך פורמאלי על הפעילות החברתית העצמאית של הילדים. במסגרת המחקר, הוא ערך תצפית משתתפת על משחקי ילדים, והגיע לתובנות מעניינות בנושא.
על העבודה הוא קיבל פרס הצטיינות.
התחיל את עבודתו באוניברסיטה הפתוחה בשנת 1986 כמנחה בשני קורסים: "מבוא לסוציולוגיה" ו"דפוסי חברה בישראל". בהמשך הפך להיות מרכז הוראה בקורסים: "סוציאליזציה", "החברה הקיבוצית", "תאוריות סוציולוגיות קלאסיות" ו"תאוריות סוציולוגיות בנות זמננו", להם היה שותף גם בעבודת הפיתוח. בימים שקדמו למותו, עבד על פיתוח קורס חדש שאמור היה להילמד בסמסטר האביב: "מעמד, מגדר ואתניות בחינוך".
תקופה מסוימת היה חבר בוועדת המשמעת של האו"פ.
בחודשי חייו האחרונים הקדיש מזמנו גם לפעילות בהתאגדות של המנחים וסגל ההוראה של האו"פ במסגרת ארגון "כוח לעובדים".
לציון השנה הראשונה לפטירתו של זאב סוקר, הוציאו חבריו למחלקה, אסופת מאמרים לזכרו, הכוללת את המחקרים העיקריים שפרסם (זאב סוקר, היחיד והיחד: על ילדות, קיבוץ והשכלה גבוהה - אסופת מחקרים, הוצאת האוניברסיטה הפתוחה, 2011 ).
השאיר אחריו שני בנים: טל ורן.
יהי זכרו ברוך

חברים