פרופ' מתי מאיר

מילות מפתח: אמנות ביזנטית; כתבי יד מאוירים; לימודי מגדר; לימודי המקרא; התקבלות; רגשות

פרופ' מתי מאיר היא חוקרת של אמנות ביזנטית מהמחלקה ללשון, לספרות ולאמנויות באוניברסיטה הפתוחה, וראש תחום תולדות האמנות. מחקריה מתמקדים בסוגיות של מגדר, מיניות, רגשות והתקבלות באמנות. פרופ' מאיר בוחנת את ההיבטים החזותיים המוכמנים בעבודות האמנות, בניסיון לפענח את המשמעויות בהקשר החברתי-היסטורי של הזמן והמקום. ספריה "אמנות ימי הביניים באירופה ובביזנטיון" בהוצאת למדא של האוניברסיטה הפתוחה (שלושה כרכים, 2020-2019) מציעים תמונה מקיפה של מעשה האמנות בימי הביניים, משלהי העת העתיקה ועד שלהי ימי הביניים, תוך התבוננות ביקורתית בהקשרים היסטוריים, דתיים, חברתיים ואסתטיים של היצירה האמנותית. בספר שערכה יחד עם סטרבולה קונסטנטינו בשנת 2018 (בהוצאת Palgrave Macmillan) היא מתמקדת בזיקה שבין רגשות למגדר בתרבות הביזנטית בתחומי דעת שונים. במחקרים אחרים היא בודקת ייצוגים של הגוף הנשי על היבטיו האסתטיים והמגדריים, וכן דמויות נשיות מהתנ"ך כפי שהופיעו ביצירות בעלות צביון נוצרי שנוצרו בימי הביניים.

פרופ' מאיר זכתה במענק מחקר מהקרן הלאומית למדע (ISF) והייתה חוקרת-אורחת באוניברסיטת קולומביה (2017) ובאוניברסיטת פרינסטון (2014).

חוקרות נוספות