ד"ר נטע בודנר

מילות מפתח: תולדות אמנות; אדריכלות; ימי הביניים; אדריכלות דתית

ד"ר נטע בודנר היא היסטוריונית של האמנות מהמחלקה לספרות, ללשון ולאמנויות באוניברסיטה הפתוחה. מחקריה מתמקדים באדריכלות דתית מימי הביניים בהיבטים של טקס, חוויה וסמליות. עבודת הדוקטורט שלה עסקה באופן שבו המקומות הקדושים בירושלים מיוצגים באדריכלות הדתית באיטליה, וכיום היא בוחנת בניינים שנבנו בסגנון הרומנסקי והגותי בגרמניה, באיטליה ובצרפת. היא חוקרת מקוואות יהודיים במטרה להבין את מקומם באדריכלות של זמנם ולהצביע על הקשרים בין מקומות טבילה יהודיים ונוצריים.
ד"ר בודנר הייתה עמיתת פוסט-דוקטורט בפרויקט שמומן על ידי מועצת המחקר של האיחוד האירופי באוניברסיטה העברית ועמיתת רוטשילד יד-הנדיב באוניברסיטת אוקספורד באנגליה. במהלך השהות באנגליה היא הייתה עמיתה-אורחת בקולג׳ ליידי מרגרט הול ובמרכז לחקר היהדות והעברית של אוניברסיטת אוקספורדספר בעריכה משותפת שלה ושל רננה ברטל וביאנקה קוחנל על הייצוג החזותי של ארץ הקודש באמנות ימי הביניים ​ראה אור בשנת 2020 בהוצאת רוטלג', וספר נוסף של אותו צוות עורכות, הפעם על ייצוג ירושלים באדריכלות אירופית, ראה אור ב-2023 בהוצאת פיטרס.
היא הייתה שותפה בשלוש קבוצות מחקר בין-לאומיות וזכתה במענק מחקר מקרן מצדה להזנקת שיתוף פעולה עם חוקרים מאוניברסיטת אוקספורד. בשנת 2022 זכתה ד"ר בודנר במענק מהקרן הלאומית למדעים, בשיתוף פעולה עם חוקרים מגרמניה (טניה פוטהוף, מיכאל וויהן, קריסטיאנה טוויהוס) ומאוניברסיטת בר אילן (צפריר ברזילי), עבור הפרוייקט "מסע לבטן האדמה: מחקר בין-תחומי אודות מקווה הטהרה מימי הביניים בעיר קלן".

חוקרות נוספות