פרופ' תמר הרמן

מילות מפתח: דעת קהל; מחאה

פרופ' תמר הרמן מהמחלקה לסוציולוגיה, למדע המדינה ולתקשורת באוניברסיטה הפתוחה היא העורכת הראשית של הוצאת הספרים האקדמית "למדא עיון", עמיתת מחקר בכירה במכון הישראלי לדמוקרטיה והמנהלת האקדמית של מרכז ויטרבי לחקר דעת קהל ומדיניות. מחקריה עוסקים במעורבות אזרחית במערכת הפוליטית, בישראל ובמדינות אחרות, במסגרות פוליטיות ממוסדות (מפלגות, הצבעה) ובאמצעים חוץ-ממסדיים (מחאות, תנועות חברתיות). היא הייתה עורכת משותפת בפרויקט "מדד השלום", סקר דעת קהל מתמשך שבדק את עמדות הציבור כלפי תהליך השלום. היא מובילה את "מדד הדמוקרטיה הישראלית" ואחת לשנה מפרסמת דוח על מצב הדמוקרטיה בישראל. פרופ' הרמן חקרה את ארגוני החברה האזרחית בישראל ובפרט את ארגוני השלום, וספרה על תנועת השלום הישראלית (2009) ראה אור בהוצאת קיימברידג'. ספרה על שביל ישראל זכה בפרס בהט מטעם אוניברסיטת חיפה בשנת 2017 וראה אור בשנת 2019. היא כיהנה כראש המחלקה לסוציולוגיה, למדע המדינה ולתקשורת באוניברסיטה הפתוחה, כראש תוכנית המוסמך בלימודי דמוקרטיה, כדיקן הלימודים האקדמיים וכסגנית הנשיאה, ושימשה כעורכת המשותפת של כתב העת "מגמות".

חוקרות נוספות