ד"ר אלונה וזאן

מילות מפתח: היווצרות פלנטות; מבנה פנימי של פלנטות

ד"ר אלונה וזאן היא אסטרופיזיקאית מהמחלקה למדעי הטבע והחיים באוניברסיטה הפתוחה. היא חוקרת כוכבי-לכת (פלנטות) במערכת השמש וסביב אלפי כוכבים אחרים בגלקסיה. מחקריה מתמקדים באופן שבו כוכבי-לכת נוצרים, בהרכב שלהם, במבנה הפנימי שלהם, בגורמים שקובעים את סוג כוכב-הלכת ובתנאים שמאפשרים חיים על כוכבי-לכת. היא נעזרת במודלים חישוביים כדי לדמות ולבחון את היווצרות כוכבי-הלכת, את התפתחותם ואת המבנה הפנימי שלהם. המודלים שלה מסבירים את התצפיות המרתקות בתחום כוכבי-הלכת מהשנים האחרונות. מחקריה הובילו, בין היתר, למסקנות חדשות לגבי המבנה הפנימי של צדק ושבתאי. במהלך הדוקטורט באוניברסיטת תל אביב, היא זכתה במלגת אילן רמון של משרד המדע.

במהלך השתלמות הפוסט-דוקטורט באוניברסיטת אמסטרדם היא הייתה מלגאית AAA, ולאחר מכן השתלבה בהשתלמות פוסט-דוקטורט מקבילה באוניברסיטת ציריך ובאוניברסיטה העברית. ד"ר וזאן לוקחת חלק בצוותים המדעיים של שתי משימות חלל של סוכנות החלל האירופית לחקר כוכבי-לכת שישוגרו לחלל בשנים הקרובות. מחקריה נערכים בשיתוף פעולה עם צוותים מדעיים מגרמניה, הולנד, בריטניה, שווייץ, ארצות הברית וסין.

חוקרות נוספות