ד"ר דיאמנטה בנסון-קרעי

מילות מפתח: הנדסת תעשייה; סטטיסטיקה יישומית; בקרת תהליכים סטטיסטית; מדידות; תחזוקה

ד"ר דיאמנטה בנסון-קרעי היא מהנדסת תעשייה וניהול מהמחלקה למתמטיקה ולמדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה, וראש התוכנית להנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטה. מחקריה מתמקדים בתחום האיכות, בקרה סטטיסטית של תהליכים, אמינות, תחזוקה ותיאוריה של מדידות. היא עוסקת בפיתוח תיאורטי של כלים סטטיסטיים שיש להם יישומים מקוריים בתעשייה וברפואה, ובפרט בפיתוח של שיטות לבקרה סטטיסטית של תהליכים (SPC). לדוגמה, היא פיתחה כלי לניטור ולבקרה של התפתחות העובר באמצעות מודל לניבוי עקומות גדילה אישיות של עוברים. מחקרה על בקרת תהליכי המרה של ביו-פסולת לביו-דלקים זכה למימון של משרד המדע (עם חוקרים מהאוניברסיטה הפתוחה ומאוניברסיטת בן-גוריון). ספרה על שיטת MOST לקביעת תקני זמן (הוצאת האוניברסיטה הפתוחה, 2014) עוסק במודלים למדידת עבודה באמצעות עקרונות של זמני תנועה קצובים מראש. ד"ר בנסון-קרעי פועלת בשיתוף פעולה עם האיגוד הישראלי לאיכות, ובשנת 2020 העניק לה האיגוד כתב הערכה על פעילותה לקידום תחום האיכות בישראל. היא מייצגת את המועצה להשכלה גבוהה בוועדת התקינה לניהול ולאיכות של מכון התקנים.

חוקרות נוספות