ד"ר אפרת שוסט

מילות מפתח: חשבונאות; מימון; תגמול מנהלים

ד"ר אפרת שוסט היא חוקרת בתחומי המימון והחשבונאות מהמחלקה לניהול ולכלכלה באוניברסיטה הפתוחה. מחקריה מתמקדים בדיווח כספי של חברות ובהשלכותיו על שוק ההון, במבנה עלויות, בתגמול מנהלים ובתמחור נכסים בשוק ההון. ד"ר שוסט בחנה למשל את השלכות החוק שמגביל את שכרם של מנהלים בכירים בגופים פיננסיים על שווי השוק של גופים אלו. במחקר אחר בדקה ד"ר שוסט כיצד כללי גילוי חדשים לחברות בתחום חיפושי הגז והנפט השפיעו על היקף המסחר במניותיהן. מחקר נוסף בחן כיצד פעילות מחקר ופיתוח של חברות משפיעה על ניהול הרווחים.
מחקריה זכו במימון של הקרן הלאומית למדע (ISF), הקתדרה לממשל תאגידי על שם אקרמן באוניברסיטת בר אילן ומרכז רעיה שטראוס לחקר עסקים משפחתיים בפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב.
בטרם סיימה את לימודי הדוקטורט, היא עבדה במשך למעלה מעשור כמנהלת בכירה במחלקת הייעוץ הכלכלי של אחד ממשרדי ראיית החשבון הגדולים בישראל. ד"ר שוסט הייתה חברה בוועדה לטיפול בתחום הערכות השווי של לשכת רואי החשבון בישראל.

חוקרות נוספות