פרופ' דורית אולניק-שמש

מילות מפתח: בריונות ברשת; מתבגרים; רווחה אישית; התמודדות עם לחץ

פרופ' דורית אולניק-שמש היא חוקרת של בריונות ברשת מהמחלקה לחינוך ולפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה. מחקריה מתמקדים בהתנהגות בריונית ואלימה ברשת ומחוץ לרשת ובשימוש בעייתי באינטרנט בקרב ילדים ומתבגרים. היא בוחנת את ההיבטים הרגשיים והחברתיים של התנהגויות אלה בקרב הנפגעים ובקרב הפוגעים. פרופ' אולניק-שמש משמשת כנציגה ישראלית בכמה קבוצות מחקר של האיחוד האירופי, ושותפה לפיתוח ולהערכה של תוכניות מניעה והתערבות לאומיות ובין-לאומיות להתמודדות עם תוקפנות מקוונת שנועדו לתלמידים, למורים ולהורים, בחלקן כאלו המבוססות על טכנולוגיות חדישות ושימוש במרחב וירטואלי תלת-ממדי.
פרופ' אולניק-שמש זכתה במענקי מחקר של המדען הראשי של משרד החינוך, ובמימון מטעם האיחוד האירופי למחקר על התמודדות עם בריונות ברשת. נוסף על כך, היא חוקרת היבטים שונים של נגישות במוסדות להשכלה גבוהה וכיצד טכנולוגיות יכולות לסייע לסטודנטים עם צרכים מיוחדים. היא חברה במרכז המחקר לחדשנות בטכנולוגיות למידה בחינוך באוניברסיטה הפתוחה וחברת מערכת בכתב העת International Journal of Psychology and Behavior Analysis. פרופ' אולניק-שמש משמשת כממונה על מניעת הטרדה מינית באוניברסיטה הפתוחה.

חוקרות נוספות