פרופ' שרה גורי-רוזנבליט

מילות מפתח: מערכות השכלה גבוהה; הוראה מקוונת

פרופ' שרה גורי-רוזנבליט היא חוקרת של השכלה גבוהה מהמחלקה לחינוך ולפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה. תחומי המחקר שלה מתמקדים במחקר השוואתי של מערכות השכלה גבוהה, טכנולוגיות דיגיטליות והוראה מרחוק. היא כתבה וערכה ספרים רבים בתחומים אלה, לצד מאמרים, ערכים באנציקלופדיות, פרקים באסופות מאמרים ו-17 קורסים בחינוך באוניברסיטה הפתוחה במסגרת התואר הראשון והשני. היא הוזמנה לשאת את הנאום המרכזי (keynote) בעשרות כנסים בין-לאומיים ברחבי העולם ובישראל. בעשורים האחרונים היא הייתה חברה בגופים בין-לאומיים רבים, כגון הוועדה המדעית של אירופה וצפון אמריקה בפורום של אונסק"ו לחינוך גבוה, למחקר ולידע, בתוכנית הדגל של פולברייט New Century Scholars, שכוללת שלושים חוקרים מובילים בעולם בתחום ההשכלה הגבוהה, בפורום מומחי בולוניה באיחוד האירופי, בקרן רוקפלר ובקרן המדע של אירופה. כיום היא חברה ב-University of the Future Network, רשת המורכבת מחוקרות ומחוקרים של מערכות השכלה גבוהה מ-18 מדינות בעולם. במהלך שנות עבודתה כיהנה פרופ' גורי-רוזנבליט כראש המחלקה לחינוך ולפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה, כדיקן פיתוח וטכנולוגיות למידה וכמשנה לנשיא.ה לעניינים אקדמיים.

חוקרות נוספות