ד"ר אינה לייקין

מילות מפתח: אנתרופולוגיה פוליטית; אתנוגרפיה של מדינה; מדיניות ופוליטיקה של פריון

ד״ר אינה לייקין היא אנתרופולוגית חברתית מהמחלקה לסוציולוגיה, למדע המדינה ולתקשורת באוניברסיטה הפתוחה, ומרצה בתואר השני בממשל ומדיניות ציבורית ובתואר השני בלימודי דמוקרטיה בין-תחומיים. היא בוחנת השלכות של שינויים חברתיים במרחב הפוסט-סובייטי על חיי היומיום, ועוסקת בטבע החברתי והפוליטי של ״המשבר הדמוגרפי״ ברוסיה. ד"ר לייקין בודקת כיצד מומחיות ומומחים (בתחום הדמוגרפיה, הכלכלה והרפואה) תרמו להתרחשות המשבר הדמוגרפי וכיצד השפיעה פעילותם על מדיניות הילודה ברוסיה. בשיתוף פעולה עם פרופ׳ אנסטסיה גורודזייסקי מהחוג לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב, ד"ר לייקין חוקרת את המשמעויות החברתיות וההשלכות החברתיות של כימות הידע על אוכלוסיות המהגרים בהקשר של שינויים גיאופוליטיים במזרח אירופה. לייקין וגורודזייסקי זכו במענק מהקרן הלאומית למדע (ISF) בעבור מחקר זה. מאמרן על הניתוח הסוציולוגי של הקטגוריה הסטטיסטית "מהגר בין-לאומי" זכה בפרס המאמר המצטיין של האגודה הסוציולוגית הישראלית על שם אליהו לואי גוטמן. בשנת 2016 זכה מאמר אחר של ד"ר לייקין, שהתפרסם בכתב העת Ethos, בפרס המכובד של האגודה האנתרופולוגית האמריקנית – Annual Soyuz Article Prize.

חוקרות נוספות