ד"ר טל מורן יורוביץ

מילות מפתח: עמדות, סטראוטיפים, אוטומטיות חברתית, וויסות רגשות

ד"ר טל מורן היא חוקרת קוגניציה חברתית מהמחלקה לחינוך ולפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה. מחקריה מתמקדים בחקר קוגניציה חברתית אוטומטית. היא בוחנת את התהליכים שבבסיס ההפעלה האוטומטית של סטריאוטיפים, עמדות ואמונות וגורמים המשפיעים על תהליכים אלו. בנוסף, היא חוקרת התערבויות להפחתת הטיות חברתיות אוטומטיות כגון דעות קדומות. מחקרים אחרים של טל מתמקדים בתפקידה של רמת ההבניה של החשיבה (חשיבה מופשטת מול קונקרטית) בעירור והוויסות של רגשות שונים. רבים ממחקריה של טל התפרסמו בירחוני מדע מהמובילים בתחום הפסיכולוגיה.

ד"ר מורן סיימה את לימודי הדוקטורט שלה באוניברסיטת בן גוריון לאחר קבלת מלגת הצטיינות מקרן פראט. לאחר הדוקטורט היא עבדה כעמיתת מחקר באוניברסיטת בן גוריון לאחר זכייה במלגת קרייטמן למחקר פוסט-דוקטורט. לאחר מכן היא עבדה כחוקרת פוסט-דוקטורט במעבדה ללמידה ותהליכים חברתיים אוטומטיים באוניברסיטת גנט בבלגיה, וזאת לאחר שזכתה במלגת מחקר לפוסט-דוקטורנטיות מצטיינות מהוועדה לתכנון ותקצוב של המועצה להשכלה גבוהה.

ד"ר מורן זכתה בשנת 2022 במלגת אלון למדענים צעירים מצטיינים מטעם המועצה להשכלה גבוהה.  מחקריה על שינוי עמדות אוטומטיות קיימות לעומת חדשות מומנו על ידי הקרן הלאומית למדע  (ISF).

חוקרות נוספות