ד"ר עומרית פילצר

מילות מפתח: גיאומטריה חישובית; פיתוח אלגוריתמים; אופטימיזציה גיאומטרית

ד"ר עומרית פילצר היא חוקרת בתחום הגאומטריה החישובית מהמחלקה למתמטיקה ולמדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה. מחקריה עוסקים בפיתוח אלגוריתמים ומבני נתונים לבעיות אופטימיזציה גאומטריות, ובפרט התאמה ודימיון בין עקומים, בעיות תכנון תנועה, בעיות כיסוי ושמירה, וכן פיתוח מבני נתונים יעילים לניתוח מאגרים גדולים של אובייקטים גאומטריים. ד"ר פילצר השלימה את לימודי הדוקטורט באוניברסיטת בן גוריון בהנחייתו של פרופ' מתיא כץ, שם זכתה במלגה ע"ש שולמית אלוני לקידום נשים במדע, וכן בפרסים נוספים עבור עבודתה על חישובי מרחק בין עקומים. את השתלמות הפוסט-דוקטורט היא ביצעה בהנחיית פרופ' ג'ו מיטשל באוניברסיטת סטוני ברוק. עומרית זכתה במלגת מחקר של אריק ווונדי שמידט לנשים בפוסט-דוקטורט בתחומי המדעים, וכן במלגת הות"ת ובמלגת אוניברסיטת בן גוריון לנשים בפוסט-דוקטורט. לאחרונה נבחרה עומרית להציג את מחקרה כאחת משמונה חוקרות מבטיחות (Rising Stars) בתאוריה של מדעי המחשב במסגרת כנס STOC המוביל בתחום.

חוקרות נוספות