ד"ר איריס סולימני

מילות מפתח: היסטוריוגרפיה; מיתוגרפיה; אוטופיה; דיודורוס; פלוטארכוס

ד"ר איריס סולימני היא היסטוריונית של העת העתיקה מהמחלקה להיסטוריה, לפילוסופיה ולמדעי היהדות באוניברסיטה הפתוחה. מחקריה מתמקדים במיתולוגיה, בגיאוגרפיה, בדת ובתרבות של התקופה ההלניסטית. נוסף על כך, היא בוחנת סוגות ספרותיות שונות, ובמיוחד היסטוריוגרפיה, ביוגרפיה ומיתוגרפיה. ספרה Diodorus’ Mythistory and the Pagan Mission (2011, הוצאת בריל) בוחן היבטים היסטוריוגרפיים בחיבורו של דיודורוס סיקולוס ומנתח את רעיון המיסיון הפגאני המופיע בו. הספר קובע את חשיבות החלק המיתולוגי בחיבורו של דיודורוס, וטוען כי היצירה כולה היא יותר מאשר אוסף הנשען על כתבי סופרים קודמים, וכי היא ראויה להערכה רבה יותר מכפי שקיבלה בעבר. במחקרים אחרים, ד"ר סולימני מדגישה את הזיקה בין היסטוריה, מיתולוגיה וגיאוגרפיה, למשל במאמר על איים דמיוניים, אוטופיה והמפה הגיאוגרפית. מחקרה הנוכחי מתמקד בביוגרפיות של דמויות מיתולוגיות מאת פלוטארכוס. היא פיתחה את הקורס "משטרים בפוליס היוונית" שנלמד באוניברסיטה הפתוחה. קורס זה בוחן את צורות המשטר השונות שרווחו בתקופה הארכאית והקלאסית ואת התשתית שהן הניחו לתרבות הפוליטית המערבית.

חוקרות נוספות