ד"ר אורלי לחמי

מילות מפתח: דינמיקה אטמוספרית; שינויי אקלים

ד"ר אורלי לחמי היא חוקרת אקלים מהמחלקה למדעי הטבע והחיים באוניברסיטה הפתוחה וראש תחום מדעי כדור הארץ באוניברסיטה. מחקריה עוסקים בתהליכים השולטים במבנה הרוחות והטמפרטורה בכדור הארץ, בדגש על קווי הרוחב הבינוניים. מבנה הרוחות בכדור הארץ מכתיב במידה רבה את מבנה האקלים. אזורים המאופיינים בעליית אוויר הם גם אזורים מרובי משקעים, לעומת אזורים מדבריים שבהם האוויר נוטה לזרום כלפי מטה. באזורים מסוימים האקלים מאופיין בשונות רבה יותר של מזג האוויר, לעומת אזורים שבהם האקלים יציב יחסית.

ד"ר לחמי בוחנת את הדינמיקה של הזרימה האטמוספרית במטרה לשפר את הדיוק של תחזיות האקלים לטווח הקצר והארוך. היא מתמקדת בסופות של קווי הרוחב הבינוניים ובזרם הסילון האטמוספרי שמייצג אזור של רוחות מערביות חזקות בגובה של כעשרה ק"מ מעל פני השטח. מחקרה על השפעת שחרור חום כמוס בקווי הרוחב הבינוניים על מסלולי הסופות קיבל מימון מהקרן הלאומית למדע (ISF). ד״ר לחמי פיתחה את הקורס "תורת האקלים" של האוניברסיטה הפתוחה.

חוקרות נוספות