פרופ' ענבל עופר

מילות מפתח: מגדר; פשיזם; תנועות חברתיות; היסטוריה אורבנית

פרופ' ענבל עופר היא חוקרת של היסטוריה אירופית מהמחלקה להיסטוריה, לפילוסופיה ולמדעי היהדות באוניברסיטה הפתוחה, וחברת סגל בתוכנית לתואר שני בהיסטוריה. מחקריה מתמקדים בתכנון עירוני והיסטוריה של המרחב, בחקר נשים ומגדר תחת משטרים פשיסטיים, ובתנועות חברתיות ותהליכי דמוקרטיזציה במסגרת משטרים אוטוריטריים.
פרופ' עופר היא זוכת מלגת אלון לשנת 2009. מאז היא זכתה במענקי מחקר מהקרן הלאומית למדע (ISF) על מחקרה בנושא תהליכי דמוקרטיזציה ופיתוח עירוני במדריד בשלהי תקופת הדיקטטורה של הגנרל פרנסיסקו פרנקו, ועל מחקר שעסק בהתפתחות תנועות חברתיות עירונית בספרד בשנות המעבר לדמוקרטיה (1985-1964). היא בודקת את האופן שבו התעצבו ערוצים לפעילות ציבורית ופוליטית של נשים בימין ובשמאל בספרד בתקופות של שינוי חברתי ופוליטי מואץ ותחת משטרים אוטוריטריים. כמו כן, היא חוקרת היבטים מגדריים של תכנון המרחב העירוני.
פרופ' עופר הקימה, יחד עם ד"ר נורית קירש, את התוכנית ללימודי תעודה במגדר באוניברסיטה הפתוחה. היא אחת העורכות של כתב העת "זמנים" וחברה בוועדת ההיגוי של פורום דב לאוטמן למדיניות החינוך.

חוקרות נוספות