ד"ר שיר לנדאו-פייביש

מילות מפתח: רשתות ניתנות לתכנות; ניטור רשתות

ד״ר שיר לנדאו-פייביש היא חוקרת של רשתות תקשורת מהמחלקה למתמטיקה ולמדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה. מחקריה עוסקים בניטור ובניהול של רשתות תקשורת מחשבים בכלל, וברשתות הניתנות לתכנות ובאלגוריתמים של זרימה ואבטחת רשתות בפרט. היא משלבת כלים תיאורטיים ופתרונות מעשיים לצורך בנייה של מערכות לניתוח ולאבטחה של התעבורה בשכבת הנתונים ברשת. ד"ר לנדאו-פייביש השלימה את לימודי הדוקטורט באוניברסיטת תל אביב בהנחיית פרופ' יהודה אפק, ועבודתה זיכתה אותה במקום השני בתחרות הבין-לאומית למחקר אוניברסיטאי של קרן ברודקום. את השתלמות הפוסט-דוקטורט היא ביצעה בהנחיית פרופ' ג'ניפר רקספורד באוניברסיטת פרינסטון. היא זכתה במלגת מחקר לפוסט-דוקטורט לנשים במדעים חישוביים מטעם אריק ווונדי שמידט ובמלגת אניטה בורג של גוגל. בשנת 2020 היא נכללה ברשימת עשר הנשים המבטיחות ביותר בעולם בתחום של רשתות תקשורת שבחר ארגון N2Women. היא הייתה חברה בוועדות המארגנות של כנסים מובילים בתחומה, כגון SIGCOMM, OPODIS ו-ESORICS. נוסף על הישגיה האקדמיים, לד״ר לנדאו-פייביש ניסיון עשיר בתעשייה, בפיתוח תוכנה ובהובלת פרויקטים.

חוקרות נוספות