פרופ' ניצה גרי

מילות מפתח: ניהול מידע וידע; כלכלת קשב; השבחת ערך; חשבונאות ניהולית; למידה מקוונת

פרופ' ניצה גרי היא חוקרת ניהול מערכות מידע מהמחלקה לניהול ולכלכלה באוניברסיטה הפתוחה וראש תחום חשבונאות. מחקריה עוסקים בניהול מידע וידע ובמערכות למידה מקוונות. היא בוחנת מדדי ביצוע מההיבט של כלכלת קשב ומתמקדת בפיתוח מדדי ביצוע מתאימים למאה ה-21 שיתרמו להשבחת ערך של ארגונים. מחקריה בנושא השלכות השימוש בווידיאו מקוון על שימור סטודנטיות וסטודנטים והישגיהם זכו למענק של איגוד האינטרנט הישראלי. מסקנות המחקר תורמות לשילוב מועיל של הרצאות וידיאו מקוונות בתהליכי למידה מרחוק, כתוספת ללמידה פנים-אל-פנים, ובתהליכי הכשרה מקצועית ולמידה לאורך החיים. פרופ' גרי חברה בצוות המוביל של המכון הבין-לאומי לניהול ידע יישומי (IKAM), והחל משנת 2014 היא עומדת בראש ועדת התוכנית האקדמית של הכנס השנתי לניהול ידע שמארגן המכון באוניברסיטאות באירופה. היא התארחה כעמיתת מחקר באוניברסיטת קליפורניה, פולרטון, וכחוקרת-אורחת באוניברסיטת טורונטו. פרופ' גרי חברה בוועדת המקצוע לכלכלה ולחינוך פיננסי של משרד החינוך. בשנים 2018-2012 היא עמדה בראש המרכז לחקר חדשנות בטכנולוגיות למידה באוניברסיטה הפתוחה, וכיום היא חברת הנהלה במרכז.

חוקרות נוספות