ד"ר עדי עמית

מילות מפתח: משא ומתן; קבוצות; קבלת החלטות

ד"ר עדי עמית היא חוקרת של פסיכולוגיה חברתית-ארגונית מהמחלקה לחינוך ולפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה, וחברת סגל התוכנית לתואר שני בפסיכולוגיה חברתית. במחקריה היא מתמקדת בשני תחומי עניין מרכזיים. האחד הוא הבדלים בין-אישיים במוטיבציה ובעיבוד מידע בתהליכי קבלת החלטות. בתחום זה היא בוחנת את המשמעות של הנטייה לחשיבה אינטואיטיבית ואת הקשר שלה לנטייה לחשיבה מעמיקה. התחום האחר הוא קונפליקטים בין קבוצות ובתוכן. ד"ר עמית בוחנת למשל את הנטייה לדבוק במידע שתואם את עמדת הצד שלך בקונפליקט, ואת ההבדלים הבין-אישיים ברמת הסובלנות כלפי מי שסוטה מהתנהגות מקובלת.

את השתלמות הפוסט-דוקטורט שלה ביצעה ד"ר עמית באוניברסיטת אמסטרדם, שם החלה להתעניין בחקר משא ומתן, ובייחוד במשא ומתן באמצעות נציגים. מחקריה על נקודת המבט של הקבוצה על משא ומתן באמצעות נציגים ועל תפקיד המוסר בוויסות יחסים בין-קבוצתיים מיטיבים זכו למימון של הקרן הלאומית למדע (ISF). ד"ר עמית פיתחה קורס על הפסיכולוגיה של המשא ומתן באוניברסיטה הפתוחה. היא משתפת פעולה עם חוקרים מובילים בארץ ובעולם וחברה בעמותות בין-לאומיות בתחומה.

חוקרות נוספות