פרופ' שרה קאהן-ניסר

מילות מפתח: נורמות בינלאומיות; סחר וזכויות אדם; מעצמות בארגונים בינלאומיים; רגרסיה אוטוריטרית

פרופ' שרה קאהן-ניסר היא מומחית ביחסים בין-לאומיים מהמחלקה לסוציולוגיה, למדעי המדינה ולתקשורת באוניברסיטה הפתוחה. מחקריה מתמקדים בדרכים שבהן הקהילה הבין-לאומית מקדמת זכויות אדם ובפוליטיזציה של קידום זכויות אדם. בטרם הגיעה לאוניברסיטה הפתוחה, היא מונתה לעמיתת אמיל נואל במכון ז'אן מונה בבית הספר למשפטים של אוניברסיטת ניו-יורק והשתתפה בפרויקט המחקר "סדר יום חברתי חדש" במכון הישראלי לדמוקרטיה. ספרה "האיחוד האירופי: היסטוריה, מוסדות ומדיניות" (2016, הוצאת האוניברסיטה הפתוחה) הוא ספר הלימוד הראשון בשפה העברית העוסק באיחוד האירופי, והוא משמש כיום בתוכניות מרכזיות בישראל בלימודים אירופיים. קורסים אחרים שפיתחה כוללים את "על נמרים ודרקונים: יחסים בין-לאומיים במזרח אסיה", "זכויות האדם ביחסים הבין-לאומיים", "כלכלה פוליטית בין-לאומית" (עם פרופ' זאב רוזנהק) ו"דמוקרטיה וארגונים בין-לאומיים". בשנת 2019 היא הייתה חוקרת-אורחת באוניברסיטת קליפורניה בברקלי.

פרופ' קאהן-ניסר היא חברת הוועד המנהל של העמותה הישראלית ללימודים בין-לאומיים, חברה בוועדת הביקורת של האגודה הישראלית ללימודים אירופיים וחברה בקבוצת הנשים ובקבוצת זכויות אדם של האגודה ללימודים בין-לאומיים (International Studies Association).

בשנת 2021 זכתה במענק הקרן הלאומית למדע למימון פרויקט העוסק בפעולות האו"ם לקידום זכויות אדם.

חוקרות נוספות