ד"ר נוגה אפרתי

מילות מפתח: היסטוריה של נשים ומגדר במזרח התיכון; היסטוריה פוליטית, חברתית ומגדרית של עיראק

ד"ר נוגה אפרתי היא היסטוריונית של המזרח התיכון מהמחלקה להיסטוריה, לפילוסופיה ולמדעי היהדות באוניברסיטה הפתוחה. היא עוסקת בהיסטוריה של המזרח התיכון במבט מגדרי, תוך התמקדות בהיסטוריה של נשים בעיראק. מחקריה שופכים אור על התפקיד החשוב שמילאו נשים במזרח התיכון בכלכלה, בחברה ובפוליטיקה. היא בוחנת כיצד נשים שפעלו למען זכויות נשים במזרח התיכון בכלל ובעיראק בפרט ביקשו לאתגר את הסדר המגדרי ולמלא תפקיד פעיל בקביעת גורלן החברתי. מחקריה פורצי הדרך על ההיסטוריה של נשים בעיראק בתקופת המונרכיה התפרסמו בכתבי עת בין-לאומיים מובילים.

ד"ר אפרתי זכתה במלגות ובמענקי מחקר רבים, ובהם מענקים מקרן פרידריך אברט, מקרן גרדה הנקל, מהמרכז ללימודי המזרח הקרוב והתיכון באוניברסיטת מרבורג ומהקרן הלאומית למדע (ISF). בשנת 2008 היא ערכה יחד עם רות רודד את הספר "נשים ומגדר במזרח התיכון במאה העשרים", בהוצאת מאגנס. ספרה על הנשים בעיראק בעבר ובהווה ראה אור בשנת 2012 בהוצאת האוניברסיטה של קולומביה.

חוקרות נוספות