פרופ' ורדה וסרמן

מילות מפתח: אסתטיקה ארגונית, נשים חרדיות בעבודה; זהויות גבריות בצבא; שליטה והתנגדות בארגונים

פרופ' ורדה וסרמן היא סוציולוגית ארגונית וראש תחום ניהול במחלקה לניהול ולכלכלה באוניברסיטה הפתוחה. את עבודת הדוקטורט שלה, שעסקה בעיצוב משרד החוץ הישראלי, סיימה במחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה ובבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. כיום היא עוסקת בתחום critical management, בעיקר בבחינה ביקורתית של יחסי כוח בארגונים. תחומי המחקר שלה מגוונים ונוגעים בשליטה ובהתנגדות בארגונים, במרחבי עבודה ממוגדרים, באסתטיקה ארגונית ובהשפעת עיצוב מרחבי העבודה על יחסי הכוח בארגון, בתמורות בחברה החרדית בישראל ובתהליכי כינון של זהויות מגדריות בעבודה (זהויות גבריות או זהויות מצטלבות של נשים מקבוצות חברתיות שונות – intersectionality).

פרופ' וסרמן זכתה במענק מטעם משרד המדע למימון מחקריה על נשים חרדיות ועל תכנון מרחבי-מגדרי, במענק מחקר מטעם קרן רוטשילד למימון מחקר שעסק בנשים חרדיות בהיי-טק, ובמענק מחקר מטעם הקרן הלאומית למדע (ISF) למימון מחקר על נשים ישראליות ממוצא אתיופי בשוק העבודה בישראל.

היא משמשת כיועצת הנשיא להוגנות מגדרית וכיו"ר קהילת ארגונים ועבודה באגודה הסוציולוגית הישראלית. בעברה שימשה כראש המכון לניתוחי מדיניות וכראש המחלקה לניהול ולכלכלה באוניברסיטה הפתוחה.

חוקרות נוספות