פרופ' עינת חזקני-קובו

מילות מפתח: אבולוציה מולקולרית; גנומיקה השוואתית; אבולוציה של המיטוכונדריה; אי-יציבות גנומית

פרופ' עינת חזקני-קובו היא חוקרת של אבולוציה מולקולרית מהמחלקה למדעי הטבע והחיים באוניברסיטה הפתוחה. פרופ' חזקני-קובו עושה שימוש בגישות ובעקרונות מתחומי הביולוגיה החישובית, האבולוציה והסטטיסטיקה כדי לנתח מידע ביולוגי מורכב. מחקריה מתמקדים בהשלכות האבולוציוניות של מעבר DNA מהאברונים לגרעין ובאפיון המנגנון שבאמצעותו מתרחש המעבר הזה. זהו תהליך מרתק, שראשיתו בסימביוזה הקדומה של תא ארכאה ותא חיידק שהוביל ליצירת המיטוכונדריה והשפיע על אבולוציית התא האיוקריוטי כולו. פרופ' חזקני-קובו חוקרת גם את ההשפעות של תהליכי תיקון על אבולוציה קצרת-טווח וארוכת-טווח, בין היתר על ידי ריצוף ואנליזה של גנומים שלמים. לדוגמה, היא בוחנת כיצד הדינמיקה שמתרחשת בין זרועות של פלינדרומים קצרים משנה את רצפיהם.
מחקריה זכו למימון של קרן המדע ישראל-גרמניה (GIF) והקרן הלאומית למדע (ISF). את השתלמות הפוסט-דוקטורט שלה היא השלימה באוניברסיטאות Duke ובמרכז הבין-לאומי לסינתזה של האבולוציה (NESCent) בצפון קרוליינה, ארצות הברית. פרופ' חזקני-קובו עמדה בראש הוועדה המארגנת של הכנס השני של האגודה הישראלית לאבולוציה, והיא משמשת כמזכירת האגודה הישראלית לאבולוציה.

חוקרות נוספות