פרופ' ענת ברנע

מילות מפתח: זואולוגיה; ציפורים; נוירוביולוגיה התנהגותית; אקולוגיה עירונית

פרופ' ענת ברנע היא זואולוגית מהמחלקה למדעי הטבע והחיים באוניברסיטה הפתוחה. מחקריה עוסקים בנוירוביולוגיה התנהגותית ובאופן שבו שינויים בהתנהגות ובסביבה משפיעים על יצירת תאי עצב חדשים ועל תחלופתם במוחות של ציפורים בוגרות. לדוגמה, היא בחנה כיצד התנהגות של הטמנת מזון ושינויים סביבתיים בתאורה מלאכותית בלילה (זיהום אור) משפיעים על גיוס תאי עצב באזורים שונים במוח ועל שרידותם של תאים אלה. היא מצאה שחשיפה לסביבה חברתית חדשה ומורכבת, לצד התנהגויות אחרות שקשורות במחזורי רבייה ונדידה, גורמת לעלייה במספר תאי העצב החדשים במוח. במחקרים אחרים היא בודקת כיצד היבטים של אקולוגיה אורבנית, כגון עושר הצמחייה והרכבה בגינות ציבוריות, משפיעים על מגוון של מיני ציפורים בעיר.

פרופ' ברנע השתלמה באוניברסיטת אוקספורד ובאוניברסיטת רוקפלר בניו-יורק, וזכתה במלגת אלון ובמענקי מחקר מטעם קרנות תחרותיות כגון הקרן הלאומית למדע (ISF) והאיחוד האירופי. היא כיהנה כדיקן המחקר באוניברסיטה הפתוחה, עמדה בראש תחום מדעי החיים ומשמשת כיום כיו"ר העמותה לזואולוגיה בישראל.

חוקרות נוספות