פרופ' עדיה מנדלסון-מעוז

מילות מפתח: ספרות עברית; תרבות ישראלית; אתיקה וספרות

פרופ' עדיה מנדלסון-מעוז היא חוקרת ספרות מהמחלקה לספרות, ללשון ולאמנויות באוניברסיטה הפתוחה, ובעבר עמדה בראש המחלקה. מחקריה מתמקדים ביחסים המורכבים בין ספרות, אתיקה ואידיאולוגיה בתרבות הישראלית. היא כתבה את הספר "הספרות כמעבדה מוסרית" (2009, ההוצאה האקדמית של אוניברסיטת בר-אילן), ספר על  היבטים ספרותיים של רב-תרבותיות בישראל (2014, הוצאת פרדו), ספר על גבולות מרחב ואתיקה בספרות העברית בצל האינתיפאדה שראה אור באנגלית (2018, הוצאת פרדו) ותרגום והרחבה של ספר זה בעברית (2020, הוצאת מאגנס). במחקר שקיבל מימון מהקרן הלאומית למדע (ISF) היא החלה לעבוד על עיזבונו של יורם קניוק. במסגרת זו היא גילתה, בנתה וערכה את ספרו הגנוז של קניוק "סבון", (2018, הוצאת ידיעות ספרים). מחקרה על פרופילים סגנוניים חישוביים לחקר הסיפורת העברית המודרנית (עם ד"ר אבי שמידמן מאוניברסיטת בר-אילן) זכה למימון של משרד המדע. היא הייתה חוקרת-אורחת באוניברסיטת הארוורד בשנים 2016-2015 וחברה בוועדות של פרס ספיר (2016) ופרס ביאליק (2012), וכיום היא עורכת שותפה של כתב העת Israel Studies Review.

חוקרות נוספות