המלצת מנכ"לית האו"פ רות שוהם לוועדה המייעצת למטה לביטחון לאומי

8.9.2022

הממשלה קיבלה השבוע את המלצותיה של הוועדה המייעצת למטה לביטחון לאומי, שבראשה עומדת מנכ"לית האוניברסיטה הפתוחה הגב' רות שהם, לפיה לפחות שליש מהחברים בוועדה ממשלתית בפורום חירום יהיו נשים!
אל"מ במיל', רות שהם, העומדת בראש צוות לבדיקת חשיבה מגדרית בעתות חירום, מספרת: "במהלך העבודה של הוועדה על דו"ח ההמלצות, בחנו את ההשלכות של משברי החירום והקורונה על הנשים וגילינו כי הן נפגעו בצורה משמעותית - מה שמאוד השפיע על ההמלצות שלנו. נשים נמצאות בתפקידים חיוניים בשעת חירום: עו"סיות, אחיות, מורות, נוסף על תפקידן המשמעותי במשפחה - ואף אחד לא נותן על זה את הדעת. אנחנו מבינים שההסתכלות על הנושא המגדרי בחירום הוא דבר חשוב ונכון".
המלצת הוועדה שהתקבלה תהיה בתוקף בקבינט המדיני ביטחוני. בנוסף, יעוגן מעמד ועדת השרים לענייני מעמד ושוויון מגדרי, ובדו"ח הנתונים על השפעת מצבי חירום יהיה דגש על אוכלוסיית הנשים ממגזרים שונים.
נשיאת האוניברסיטה הפתוחה, פרופ' מימי איזנשטדט, מסרה כי זו גאווה גדולה שבראש ועדה שעשתה היסטוריה עומדת המנכ"לית האוניברסיטה, שמהווה מודל לניהול בו נשים נמצאות במרכז קבלת החלטות.
כך משנים סדרי עולם ופועלים למען חיים שוויוניים יותר

רעיונות נוספים