בטקס חגיגי שנערך באוניברסיטה הפתוחה בחודש מאי 2025, העניקה האוניברסיטה תואר דוקטור לפילוסופיה לשם כבוד לשבעה גברים ונשים שהאוניברסיטה מוקירה את פעילותם לאורך השנים – לקידום המחקר, התרבות והכלכלה – ואת תרומתם למען החברה הישראלית.
הטקס התקיים השנה בסימן 50 שנים להיווסדה של האוניברסיטה הפתוחה, שהן 50 שנים של תרומה יוצאת דופן לחברה בישראל. האוניברסיטה הפתוחה חרתה על דגלה את הנגשת ההשכלה הגבוהה לכל חלקי האוכלוסייה, מבלי להתפשר על טיפוח המצוינות האקדמית של ציבור הסטודנטיות והסטודנטים ושל כל הסגלים.
שבעת הנבחרות והנבחרים לקבלת תואר ד"ר לפילוסופיה לשם כבוד מגלמים היטב באישיותם ובפועלם את ערכיה של האוניברסיטה הפתוחה ואת שליחותה החברתית והלאומית. אנו מבקשים לציין לשבח את הישגיהם יוצאי הדופן ותרומתם בעשייתם המדעית, האינטלקטואלית, האמנותית, הציבורית או החברתית. זוהי הוקרה צנועה מצדנו למוניטין שצברו בזכות כישרון רב, עבודה קשה ותחושת שליחות.
בימים קשים אלו, נזכור שעצם העיסוק בהוראה, בלמידה ובמחקר הוא מטבעו עיסוק שמביט אל העתיד ומפיח תקווה – ואף מחייב תקווה, אופטימיות וראייה לטווח ארוך. מעמד חלוקת תארי דוקטור לשם כבוד באוניברסיטה הפתוחה, והרוח שמקבלות ומקבלי התארים מייצגים באישיותם ובמעשיהם, משקפים גם הם את המחויבות הזו לרוח אופטימית ולתוכנית פעולה מעשית לעתיד, על אף הקשיים.
אנו מזמינים אתכם ואתכן להתרשם מסיפוריהם של מקבלות ומקבלי תארי הכבוד.