ד"ר דנה קפלן

ד"ר קפלן היא מרצה בכירה במחלקה לסוציולוגיה, מדע המדינה ותקשורת ובתוכנית לתואר שני בלימודי תרבות באוניברסיטה הפתוחה. ד"ר קפלן היא סוציולוגית של תרבות המתמחה בניתוח תרבותי מעמדי. במחקריה היא מתמקדת בפרקטיקות פנאי מעמדיות, בטעמים אסתטיים, ברוחניות, באוכל ובאכילה, בגוף ובמיניות כצורות חדשות של הון תרבותי. לאחרונה החלה לחקור היבטים מעמדיים של צריכה אנרגטית והביטוסים סביבתיים. ד"ר קפלן הייתה חוקרת אורחת במרכז לחקר מגדר ומיניות ב-NYU, פוסט-דוקטורנטית ב-City, University of London וחוקרת בכירה במרכז מנדל סכוליון באוניברסיטה העברית בירושלים. מחקרה על היסטוריה תרבותית של יופי בישראל זכה למימון הקרן הלאומית למדע. מאמרה Jewish new age and the middle class: Jewish identity politics in Israel under neoliberalism (ביחד עם רחל ורצברגר) זכה בפרס המאמר המצטיין לשנת 2019 מטעם האגודה הבין-לאומית לסוציולוגיה של הדת (ISSR). מאמרה ‘Ain’t I a human being?’: Self-documentation of living in poverty in the face of the abandoning state (ביחד עם גל לוי, אביגיל ביטון וריקי כהן בנלולו זכה במקום השני בפרס המאמר המצטיין של האגודה הסוציולוגית הישראלית לשנת 2022. ספרה What is Sexual Capital? (עם אווה אילוז) יצא לאור בשבע שפות והתפרסם באנגלית בהוצאת Polity Press בשנת 2022.

דואל: [email protected]
אתר אישי