ד"ר רועי דור

ד"ר דור בעל תואר ראשון בביולוגיה ותואר שני בזואולוגיה, שניהם בהצטיינות. בשנת 2008 סיים את הדוקטורט בזואולוגיה באוניברסיטת תל אביב. ד"ר דור עשה את מחקרי הפוסט-דוקטורט שלו באוניברסיטאות קורנל, קולורדו ותל אביב, ולאחר מכן התמנה למרצה בכיר במחלקה לזואולוגיה באוניברסיטת תל אביב. כיום, ד"ר דור הוא מרצה בכיר במחלקה למדעי הטבע והחיים באוניברסיטה הפתוחה.

במחקריו מפגיש ד"ר דור בין אקולוגיה התנהגותית לביולוגיה אבולוציונית כדי לענות על שאלות הנוגעות לאבולוציה של תכונות ולתפקיד שהן ממלאות ביצירת המגוון הביולוגי ובשימורו. מחקריו משלבים עבודת שדה וניסויים באוכלוסיות של ציפורים עם עבודה מולקולרית במעבדה. בשנים האחרונות מחקריו מתמקדים במינים פולשים, בניסיון לחשוף את התכונות והמנגנונים המאפשרים למינים מסוימים להפוך למינים פולשים מוצלחים.