פתיחת תערוכה: משוטטים #1

תערוכה בהשתתפות 13 אמנים ישראלים

אוצרת: כרמית בלומנזון
יום שישי כ"ב אדר תשע"ח, 9 מרץ 2018 | | דרך האוניברסיטה 1, רעננה    נווט

חוויית ההליכה והשיטוט (הליכה ללא יעד מוגדר, מפגש בין אדם למקום תוך כדי תנועה) הופכת למקור השראה רעיוני ולעיתים אף חומרי ביצירה. האמנים הם ציידים או מלקטים של מראות שונים, מנקודות תצפית שונות, מראות שהופכים לדימויים מופשטים ואוניברסליים או דימויים אישיים וממוקדים. במאה ה-19 תיאר שארל בודלר (1867-1821) את המשוטט כ"אמן משורר" של העיר הגדולה, ובכך הגדיר את השיטוט העירוני כאמנות. המשוטט רואה הכול, אך בו זמנית נחבא מהעולם, משוטט באנונימיות. בדומה לקליידוסקופ המורכב מאינספור מראות בזוויות שונות, כך מבטיו של המשוטט משקפים רסיסי מציאות או תודעה אחרים. תוך כדי שיטוט יעלו התייחסויות למרחב הגיאוגרפי, ההיסטורי, האורבני, התרבותי כמו גם האנושי והאישי. השיטוט יגדיר את עצמו, האם הוא מתכנס בגבולות תחומים או שהוא נע ונד, משוטט תמידי, מחפש, נוהה אחר חוסר היציבות כמצב הוויה.

כרמית בלומנזון היא אוצרת עצמאית לאמנות ישראלית. אוצרת תערוכות קבוצתיות ותערוכות יחיד בגלריות, במוזיאונים ובחללים שונים בארץ ובעולם.

התערוכה תוצג בגלריה האוניברסיטאית, בניין הכיכר, קומה 1-
בין התאריכים: 17.6.2018-9.3.2018
שעות פתיחה: ימים א-ה 17:00-10:00; יום ו 13:00-10:0

תכנית

11:30-11:00
התכנסות וכיבוד קל. ברכות
11:30-12:15
ג'וזף שפרינצק, אמן קול. "שיר מפה" - פרפורמנס טקסט סאונד. האמן הקליט את רעשי ההליכה שלו במתחם בית הנסן (״בית המצורעים״) בירושלים. ההקלטות חוברו למקלדת המאפשרת לנגן צירופים שונים של הצעידות. המפגש הצלילי בין צעידת כפות הרגליים על המשטחים השונים והסיפור שעולה מתוך המפגש הזה יוצר את "שיר מפה" – פרפורמנס סאונד שהוא זרם תודעה של מסלולי זיכרון ושכחה.