צוות הבינה העסקית זכה במקום ראשון!
צוות הבינה העסקית (BI), שבמינהל המחשוב באוניברסיטה הפתוחה, זכה במקום הראשון בקטגורית BI, בתחרות היוקרתית של הפרויקטים המצטיינים 2019 ע"ש פיני מתיא של הלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל https://www.israel-it.org/conference-2019.
פרסי הלשכה מוענקים אחת לשנה לפרויקטים מצטיינים ופורצי דרך בחדשנות ארגונית, המיישמים טכנולוגיות דיגיטליות מתקדמות, ובעלי תרומה אפקטיבית לארגון. מטרתם של פרסים אלו, היא לתת במה והערכה למצוינות, ליצירתיות ולחדשנותhttps://www.israel-it.org/excellent-2019.

הפרס ניתן לאוניברסיטה הפתוחה על פרויקט "עולם ההוראה והלמידה", שיושם בשנה האחרונה, במסגרת מערכת "מעין" (מערכת ה- BI הארגונית).
"עולם ההוראה והלמידה" הינו עולם אינטגרטיבי, המכיל נתונים ממגוון רחב של מערכות מידע באוניברסיטה הפתוחה שמאפשר מספר פרמטרים:
• ניהול וקידום איכות תהליכי ההוראה והלמידה באוניברסיטה הפתוחה, באמצעות הבניית תהליכים ומדדי הערכה, כמצע לתכנון מדיניות, בחינתה ושיפורה המתמיד.
• מתן מידע בזמן אמת למקבלי החלטות אודות מצב ההוראה והלמידה.
• יצירת שפה ארגונית אחידה, משמעות אחת למונחים ולמדדים בארגון.
• טיפוח תרבות ארגונית, הגורמים הרלוונטיים מגלים אחריות מלאה על המידע בתחומם.
• ארגון יעיל של המידע הארגוני על גבי תשתית אחידה (מחסן נתונים).
• הנגשת המידע כך שיהיה ואינטואיטיבי וזמין למשתמשים בזמן אמת.

המערכת מציגה בצורה ויזואלית ואינטואיטיבית נתוני התקדמות סטודנטים בלימודים, הישגים לימודיים, התמדה, מדדי שביעות רצון ועוד, המערכת מאפשרת ניתוח נתונים מתקדם, ומגוון רחב של פילוח וסינון הנתונים (מאפייני סטודנט, הנחייה, נתונים גיאוגרפיים, דמוגרפיים ועוד), וכן מסייעת באיתור חריגים ובזיהוי קשרים בין המדדים השונים.

הנתונים מוצגים במספר מבטים, המותאמים לקבוצות משתמשים לפי תפקידיהם:
• מרכזי הוראה : מבט שכולל מידע על הקורסים וקבוצות הלימוד שלהם בלבד. לדוגמה; אחוזי הגשת מטלות, השפעה של שינוי אופן הלימוד על הישגי הסטודנטים, תחקור קשר בין למידת קורסים קודמים להישגים בקורסים שלו.
• ראשי מחלקות אקדמיות וחברי סגל בכיר: מבט הכולל מידע על כלל הקורסים במחלקה תוך פילוח לתחומי דעת ותכניות לימוד.
• הנהלת האוניברסיטה: מבט כלל ארגוני, שמאפשר ניתוח תהליכים חוצי ארגון והשוואה בין מחלקות אקדמיות.

מערכת מעין הפכה בשנים האחרונות כלי עבודה שימושי ויומיומי, לניתוח מידע ולקבלת החלטות תפעוליות ואסטרטגיות, בקרב מנהלים ועובדים באוניברסיטה הפתוחה. בזמן הקצר מאז עלה לאוויר עולם ההוראה והלמידה, אנו רואים ניצני תועלות גם של עולם זה.

צוות המפתחים:  רמי ענבר (ראש תחום BI), יורם לוין (ארכיטקט המערכת), מרב שמחה (מנתחת מערכות), שגיב ברהום (תשתיות אפליקטיביות ו- ETL), רונית שגיא (פיתוח), יעל צור (תמיכה והדרכה).
כל הכבוד!