הענקת תואר עמיתי כבוד
במהלך חודש מאי 2018 ייערכו ברחבת הדשא שבקריית האוניברסיטה הפתוחה ברעננה חמישה טקסים חגיגיים (בתאריכים 8, 9, 10, 13, 14 במאי).  בטקסים יוענקו תארים ל-3,052 בוגרי תואר ראשון, ל-609 מקבלי תואר מוסמך, ל-201 מקבלי תעודת הוראה, ל-46 מסיימי לימודי תעודה, ול-34 בוגרי חוג לאחר תואר.
בטקס שיתקיים ביום חמישי, 10.5.2018, תעניק האוניברסיטה הפתוחה תואר עמית כבוד לשלושה אנשים שהאוניברסיטה מוקירה את פעילותם לאורך השנים. התארים יוענקו לגב' חנה אזולאי-הספרי, שחקנית, בימאית, תסריטאית, מחזאית ויוצרת דוקומנטרית, על תרומתה המשמעותית למורשת ולזהות המזרחית בחברה הישראלית על דורותיה השונים, על תרומתה למעמד האישה המזרחית ולפמיניזם המזרחי – הן במישור האמנותי דרך כתיבת תסריטים, בימוי ומשחק, הן במישור הציבורי, בין היתר כאחת ממייסדי התנועה החברתית "הקשת הדמוקרטית המזרחית", והן בפעילות המשלבת את התחומים האלה, כמו יצירת סדרות דוקומנטריות; לראש עיריית רעננה לשעבר מר זאב בילסקי, שכיום הוא יו"ר מטה הדיור הלאומי במשרד האוצר, על יוזמתו להקמת קריית האוניברסיטה הפתוחה ברעננה, על הירתמותו למימושה של יוזמה זו ועל תמיכתו הממושכת במפעלה של האוניברסיטה;  ולפרופ' ירום ורדימון, מעצב גרפי ואדריכל ישראלי, לשעבר דיקן הפקולטה לעיצוב בשנקר וחתן פרס ישראל בתחום העיצוב לשנת 2007, על תרומתו המקורית והחדשנית למיתוגם ולתדמיתם של גופים ציבוריים, ארגונים, תעשיות ומתחמים רבים בישראל, כולל עיצוב הלוגו של האוניברסיטה הפתוחה.