ד"ר יעל מונק

מילות מפתח: נשים בקולנוע הישראלי; קולנוע עממי; ייצוג השואה בקולנוע הישראלי; סרטי מלחמה

ד"ר יעל מונק היא חוקרת קולנוע מהמחלקה לספרות, ללשון ולאמנויות, ראש תחום קולנוע וחברת סגל בתוכנית לתואר שני בלימודי תרבות באוניברסיטה הפתוחה. היא מתמקדת בהקשר ההיסטורי והתמטי של הקולנוע הישראלי, בייצוג נשים בסרטים ישראליים ובסרטים שיוצרות נשים בישראל. בספרה "גולים בגבולם: הקולנוע הישראלי במפנה האלף", בהוצאת האוניברסיטה הפתוחה, היא מנתחת את הסרטים הישראליים שנוצרו בשנות ה-90 של המאה ה-20 ומצביעה על כך שהם העמידו את החוויה הסובייקטיבית מעל חוויית הלאום והתמקדו בזהויות הפרטיות ולא במאורעות הציבוריים שהתרחשו באותה תקופה. בספרה המשותף עם פרופ' נורית גרץ, "מבט לאחור: קריאה חוזרת בקולנוע הישראלי 1990-1948", בהוצאת האוניברסיטה הפתוחה, ד"ר מונק בוחנת את הקולנוע הישראלי שנוצר בעשורים שלאחר קום המדינה. הספר מצביע על התפיסה המתבטאת בסרטים, שלפיה מלחמה היא גזירת גורל, ואחרי כל מלחמה הישראלים ממתינים לפרוץ המלחמה הבאה.

בשנת 2010 זכתה ד"ר מונק במלגת שוסטרמן מטעם אוניברסיטת נורתווסטרן בשיקגו, בשנת 2015 היא הייתה חוקרת-אורחת באוניברסיטת ברנדייס, ובשנת 2016 זכתה במענק מחקר מאוניברסיטת ברנדייס.

חוקרות נוספות