סינמה אקדמיה: הרצאה והקרנת הסרט: "לא פה, לא שם"

ד"ר סלוא עלינאת, המחלקה להיסטוריה, פילוסופיה ומדעי היהדות, האוניברסיטה הפתוחה
יום רביעי כ"ג סיון תשע"ט, 26 יוני 2019 | | דרך האוניברסיטה 1, רעננה    נווט

תכנית

19:00-18:45
התכנסות
19:45-19:00
הרצאה: להסתכל לעיניים וללב: נשים פלסטיניות בקולנוע ישראלי. ד"ר סלוא עלינאת, המחלקה להיסטוריה, פילוסופיה ומדעי היהדות, האוניברסיטה הפתוחה
22:00-19:45
הקרנת הסרט: לא פה, לא שם (ישראל/צרפת, 2016, 115 דק'). במאי: מייסלון חמוד. הסרט עוקב אחר שלוש צעירות ערביות ישראליות השוכרות ביחד דירה בתל אביב. לילא, עורכת דין ילידת נצרת, סלמה, תקליטנית וברמנית, ילידת תרשיחא ונור, סטודנטית דתייה מאום אל-פחם. שלוש הצעירות חוות, כל אחת באופן אחר, ניכור וניתוק מהחברה המסורתית שממנה באו ומהמסגרות שבהן משפחותיהן מעדיפות שיִימָצאו. לילא מתקשה למצוא בן זוג למערכת יחסים רצינית, שיהיה מוכן להציג אותה בפני משפחתו מבלי לדרוש ממנה לשנות את אורח חייה, סלמה מסתירה ממשפחתה את היותה לסבית ונור כלואה באירוסין לגבר שאיננה אוהבת ושאינו תומך בשאיפותיה האישיות. גם בלב החברה הליברלית התל אביבית שבה מצאו השלוש מפלט מסוים, הן מתקשות להרגיש שייכות בשל מוצאן הערבי.