220 תלמידים מצטיינים בתכנית אקדמיה מקבלים מלגה ממשרד החינוך
220 תלמידי תיכון מצטיינים בתכנית אקדמיה בתיכון של האוניברסיטה הפתוחה יקבלו מלגה ותעודה הצטיינות מטעם משרד החינוך. בתכנית אקדמיה בתיכון לומדים 1,347 תלמידים מכל רחבי הארץ!

ביום שלישי, 14 מאי 2019 יתקיים טקס חגיגי במהלכו משרד החינוך יעניק תעודות הצטיינות ומלגות ל-220 תלמידי תיכון מכל רחבי הארץ, אשר הצטיינו בלימודיהם האקדמיים בשנת תשע"ח (ציון 85 ומעלה בשני קורסים אקדמאיים).

הטקס יתקיים בקריית האוניברסיטה הפתוחה רעננה, במעמד מר שמואל אבואב ,מנכ"ל משרד החינוך, פרופ' מימי איזנשטדט, נשיאת האוניברסיטה הפתוחה, פרופ' חיים סעדון, דיקן הלימודים האקדמיים באוניברסיטה הפתוחה, ד"ר שוש נחום, סמנכ"לית בכירה ומנהלת המרכז הפדגוגי במשרד החינוך,  מר מנחם נדלר, מנהל האגף לתלמידים מחוננים ומצטיינים במשרד החינוך, גב' מאירה אבידר מפקחת ארצית, האגף למחוננים ולמצטיינים במשרד החינוך, גב' לימור חיימזון מנהלת אקדמיה בתיכון באוניברסיטה הפתוחה.

במהלך הטקס תציג ד"ר שיר אתגר, מהמרכז לחקר חדשנות בטכנולוגיות למידה,  באוניברסיטה הפתוחה את הרצאתה בנושא:  "האם סמארטפונים משפיעים על דרכי החשיבה שלנו? "

תכנית "אקדמיה בתיכון" מופעלת החל משנת הלימודים תשע"ג (2013) על ידי משרד החינוך בשיתוף עם האוניברסיטה הפתוחה.
"אקדמיה בתיכון" היא תוכנית ייחודית המיועדת לתלמידי תיכון המעוניינים ללמוד לימודים אקדמיים, ולהרחיב את אופקיהם. ההשתתפות בתכנית מלווה על ידי רכז התכנית בבית הספר.
המרת בגרויות - משרד החינוך קבע 16 מקצועות לימוד שבהם התלמידים יכולים להמיר בחינת בגרות במקבץ קורסים אקדמיים של האוניברסיטה הפתוחה.
צבירת קרדיט אקדמי לקראת תואר - הקרדיט (נקודות הזכות; נ"ז) שייצבר במסגרת קורסי ההמרה יהיה חלק מהתואר האקדמי שלקראתו לומד התלמיד.
דחיית שרות: מתחילת הפעלת התכנית ועד היום אושרו כ- 230 בקשות לדחיות שרות לתלמידים שצברו מחצית מהתואר.

באוניברסיטה הפתוחה לומדים לתואר ראשון תלמידי תיכון וצעירים מתחת לגיל 18  גם אם בית הספר אינו משויך לתכנית אקדמיה בתיכון.