קמפוס חדש נבנה בנמל חיפה
לאור גידול הסטודנטים באיזור הצפון, חברה האוניברסיטה הפתוחה לעיריית חיפה ובימים אלו מקימה מרכז לימוד שני בעיר, במתחם קמפוס הנמל שנמצא בעיר התחתית. המתחם צמוד לרכבת ישראל, המטרונית ותחבורה ציבורית נוספת ובכך יאפשר לכל תושבי הצפון להגיע וללמוד בקלות ובנוחות, בבניין חדש, בעיצוב אדריכלי משודרג שיתן מענה לסטודנטים וסגל ההוראה, באיזור שוקק חיים, ומתפתח.

בקמפוס הנמל תלמדנה תכניות לימוד מגוונות ללימודי תואר ראשון ותואר שני, ממגוון הקורסים ותוכניות הלימודים של האוניברסיטה הפתוחה, תכניות ממגוון תחומי הדעת: מדעי הרוח והחברה, מדעי הטבע והחיים, מדעי המחשב ולימודי הנדסה. בנוסף יתקיימו בקמפוס לימודי חוץ הפתוחים גם הם לקהל הרחב שמעוניין להעשיר את ידיעותיו וללמוד מקצוע כגון: בית ספר למנהלים תפנית, בית ספר אסכולות , בית ספר דיפלומה לעיצוב פנים, בית ספר דיאלוג ללימוד שפות, ופעילות תרבות והעשרה.

את התכנון האדריכלי מעצבים י.י.גרנות אדריכלים בע"מ, המבנה ימוקם ברחוב הנמל 29 במבנה יפהפה לשימור שעליו נבנות 4 קומות נוספות. המבנה יתפרס על פני 6 קומות, ובו כיתות לימוד מאובזרות באמצעי למידה מתקדמים ומחשבים, קומת משרדים, קפיטריה, מרחבי למידה וספריה. כמו כן, הקמפוס יהיה מונגש לבעלי צרכים מיוחדים.
הקמפוס מתוכנן להפתח בקיץ 2019.

בקמפוס חיפה הנוכחי שנמצא בבית בירם, בבית הספר הריאלי, לומדים כיום מעל ל- 4,000 סטודנטים, במגוון תכניות ללימוד תואר ראשון ותואר שני. בין התכניות: תואר ראשון בניהול, תואר ראשון במדעי המחשב מסלול התמחות באבטחת המרחב המקוון (אבטחת סייבר), הנדסת תעשיה וניהול, חשבונאות, פסיכולוגיה, מדעי החיים, ומגוון תכניות מדעי החברה ורוח וכן תכנית "אקדמיה בתיכון" שבה  לומדים תלמידי תיכון מצטיינים לימודי תואר ראשון, ובית הספר לשלטון מקומי המעניק תואר ראשון בחברה ורוח עם דיפלומה בשלטון מקומי ומיועד לעובדי עיריות ומועצות מקומיות.