יום הוקרה לאומי לחיילי מערך המילואים
בל"ג בעומר מציינים בישראל את יום ההוקרה הלאומי לחיילי מערך המילואים. האוניברסיטה הפתוחה מייחסת חשיבות רבה לנושא ופועלת רבות כדי להקל על סטודנטים המשרתים שירות מילואים פעיל. בקרו באתר דיקנט הסטודנטים בנושא זכויות לסטודנטים המשרתים במילואים.
ביקשנו מארבעה סטודנטים לספר לנו על שירות המילואים שלהם:
ליאת ארמה (בתמונה)
ליאת סטודנטית לתואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה, משרתת במילואים בתפקיד מ"פ תקשוב יחידת הממשל בדרום, ועובדת כמורה פרטית ומטפלת בילדים. ליאת קיבלה מצטיינת אלוף מתפ"ש מילואים (מתאם פעולות הממשלה בשטחים)  וגם בשירותה הצבאי הסדיר קיבלה מצטיינת אלוף בשנת  2014. בזמן המילואים  האוניברסיטה סייעה לה בקבלת הארכת זמן בהגשת הממ"נים.
נתאי אמיר (בתמונה)
סטודנט לתואר ראשון בניהול ומדעי החיים,  משרת במילואים בתפקיד סמ"פ פלוגת תצפיות חטיבת גולני ועובד כמנהל אחזקה במדגרת כפר דניאל. ניתאי משרת במילואים ימים רבים במהלך השנה, אבל זה לא מפריע לו בהגשת מטלות או מבחנים. לדבריו, ההטבות הקיימות כיום באוניברסיטה הן טובות, ולדעתו אין מנוס שסטודנט, המשרת בשירות מילואים פעיל במצטבר למעלה מחודש ימים בשנה, צריך לקבל הקלות בקורסים וקבלת נקודות זכות.

נטליה גולודניקוב
סטודנטית לתואר ראשון בהנדסה תעשייה וניהול, משרתת במילואים בתפקיד נהגת משא ועובדת בחברת טלדור, בהכנת מסמכים לפני סריקה.
נטליה מספרת הודות לשיעורים המוקלטים במערכת הלימוד של האוניברסיטה, הצליחה להדביק את חומר הלימוד שפספסה בזמן שירות המילואים, ולהגיע מוכנה למבחנים .

ש'
סטודנט לתואר ראשון במדעי המחשב משרת במילואים בתפקיד חובש בחיל שיריון.
ש' מספר שהיחידה הצבאית שלו לא היתה מוכנה לשחררו משירות המילואים והאוניברסיטה סייעה לו בהגשת הולת"מ (ועדה לתיאום שירות מילואים). ש' מציין שחשוב שהאוניברסיטה תתמוך בחיילי המילואים במועדים חלופיים למבחנים ומטלות.